Мнения на вчерашните ни гости на операта "Жената от езерото" на Джоакино Росини!
15 юли 2021Софийска опера и балет

Мнения на вчерашните ни гости на операта "Жената от езерото" на Джоакино Росини!

Станала вече наша традиция да ви представяме преки отзиви от публиката след спектаклите, вижте мненията на вчерашните ни гости на операта "Жената от езерото" на Джоакино Росини!

Тази вечер, на езерото Панчарево ще се насладим на изпълнението на солистите:
ЕЛЕНА – Мария Радоева
УБЕРТО – Хрисимир Дамянов
РОДРИГО – Валерио Борджони
ДЪГЛАС – Стефан Владимиров
МАЛКЪЛМ – Виолета Радомирска
СЕРАНО – Рейналдо Дроз
АЛБИНА – Весела Янева
Диригент Франческо Роза
Режисьор Пламен Карталов

Не пропускайте и останалите премиерни спектакли на 16, 17 и 18 юли от 20 часа на лятната ни сцена "Музи на водата" - езеро Панчарево!

“С голямо любопитство дойдох да видя тази очаквана постановка! Интересно ми бе как тя ще бъде осъществена на брега на това прекрасно езеро. Радостно съм изненадана, че на сцената е постигната много добра акустика! Чудесно е и разположението на оркестъра, който е ситуиран в специална конструкция, която го предпазва от изненадата от дъжд. Сценографията е изключителна, визията е фантастична! Днес чухме истински, красиви оперни гласове! Оркестърът, както винаги бе брилянтен под ръководството на обаятелния диригент Франческо Роза! Въобще, бяхме свидетели на една постановка, която със сигурност можем да определим, като величаво културно събитие!“  
   
- Стефка Евстатиева, оперна прима
“Много се радвам, че виждам на брега на езерото една чудесно разработена сцена! За пореден път сме възрадвани от тази впечатляваща идея на маестро Пламен Карталов! Той винаги е бил иновативен и много умело открива подходящи открити пространства за спектаклите на Софийската опера! В тази постановка маестро Карталов успешно е намерил една увлекателна динамика в действието, с което изпълненията на певците не са статични, а изключителният им артистизъм и високите им вокални качества хармонично се съчетават с активното им поведение на сцената! Декорите също участват в действието с тяхната раздвиженост и с въздействащия им художествен ефект! Много добре поставени бяха и обредните ритуали, и така автентично представената атмосфера на една далечна епоха!”
- Проф. Боянка Арнаудова, музиковед

 "Прекрасно, вълшебно, вдъхновяващо, незабравимо! Възхитени сме с моите дузина приятели на по-почтена възраст, които доведох днес да видят „Жената от езерото“! Те са много благодарни за шанса да посетят този спектакъл и голямо е желанието ни да присъстваме на повече представления от чудесната ви програма през този летен сезон! Прекланяме се пред изкуството и таланта на всички солисти, на чудесния хор и този небивал с виртуозността си оркестър! Радваме се, че чрез вашето изкуство давате много живот и вдъхновение на зрителите от всички поколения!“

- Саша Тодорова, общественик
„Аз успях да гледам този чудесен спектакъл в изпълнението и на двата състава, което ми достави огромно удоволствие и радостта да се запозная с изкуството на тези толкова даровити певци, които дадоха най-доброто от себе си в тази така благородна професионална конкуренция! Очевидно е, че както винаги маестро Карталов е успял да съчетае индивидуалностите на всички прекрасни солисти и така са се сформирали два толкова впечатляващи артистични състава! Държа да подчертая, че всичките спектакли на маестро Карталов са сътворени с много различна визия към съвременното оперно изкуство и те винаги дават повод за много размисъл и за едно вдъхновено отваряне към нови хоризонти, към най-добрите постижения в света! Днес нашият пръв оперен театър постигна огромна слава както с прекрасните певци, така и с неговия балет, чието изкуство всички признават, че  е на световно ниво!
- Ани Гюрова