Марта Петкова и Никола Хаджитанев играят в различни състави на балета "Корсар"
27 май 2021БТА/ Даниел Димитров

Марта Петкова и Никола Хаджитанев играят в различни състави на балета "Корсар"

Марта Петкова и Никола Хаджитанев играят в различни състави на балета "Корсар"от Адолф Адам.

Представленията са на 11 и 12 юни, съобщават домакините от Софийската опера.

Имената на две от най-изявените имена на балета често си партнират. Този път обаче на 11 юни Марта Петкова ще бъде в компанията на Цецо Иванов, а също - София Цуцакова-Абенанти, Георги Банчев, Трифон Митев, Вяра Иванчева, Венера Христова и Кристина Чочанова-Иванова.

Следващия ден съставът е Боряна Петрова, Никола Хаджитанев, София Цуцакова- Абенанти, Георги Банчев, Трифон Митев, Вяра Иванчева, Венера Христова и Кристина Чочанова- Иванова.

"Корсар" е сред известните класически балети, който ние включихме с огромна радост в репертоара си", казва Сара-Нора Кръстева, художествен ръководител на балетната трупа.

Хореограф е Елдар Алиев - световноизвестен балетист, хореограф и педагог, който през 2014 година е в журито на Международния балетен конкурс във Варна. Автор е и на либретото, а също е художник по осветлението на оригиналната и динамична версия на творбата. От 1992 г. работи в САЩ, където е поканен в качеството на водещ солист в трупата на "Бале интернасионал" (Балетен театър на Индианополис), а скоро става неин художествен ръководител.