Маестро Карталов връчи наградата в категория "Култура и изкуство" на Web Report
Снимка: Dir.bg
31 юли 2020Софийска опера и балет

Маестро Карталов връчи наградата в категория "Култура и изкуство" на Web Report

На церемония в НДК снощи бяха връчени наградите от третото издание на конкурса Web Report, организиран от най-големия информационен портал у нас - Dir.bg

Конкурсът се бори с фалшивите новини и тази години отличи журналистически материали в шест основни категории : "Общество", "Икономика", "Култура и изкуство", "Технологии и иновации", "Истински истории" и "Спорт".

Мотото на Web Report e "Крачка напред към промяната, стъпка назад към истината". 

Бяха раздадени и почетни награди за фото- и видео репортаж.

За приза се бориха над 100 журналисти с повече от 300 материала.

"Конкурсът тази година се проведе в необичайна ситуация, пандемията изправи пред огромно изпитание всички нас. Тя промени и графика на конкурса. Но точно във време на изпитания журналистиката доказва своята обществена роля, влизайки в битка с фалшивите новини, които са едно опасно проявление на дезинформация, анонимност и некомпетентност, особено опасни, когато става дума за живота и здравето на хората", заяви оперативният директор на Dir.bg Иван Брайков.

В категория "Култура и изкуство" големият победител е Димитър Иванов, BTV.bg за "Йордан Радичков-внук: Денят на писмеността е истинкият празник за и на духа.

Наградата връчи директорът на Софийската опера и балет маестро Пламен Карталов, който каза:

"Горд съм, че присъствам между вас, защото Dir.bg е една от най-четените онлайн медии, която много често е спътник в нашата дейност, така че поздравления за това, което правите. И наистина - против простащината безстрашно и обективно трябва да се борим всички ние".

Авторитетното жури на Web Report беше в състав: Владимир Жеглов (Основател на Dir.bg и почетен председател на журито), Венелин Петков ( директор "Новини" на bTV), Евгения Атанасова (Журналист и продуцент, БНТ), Ваня Николова (журналист, сценарист), Яна Пеловска (Управител на Център за развитие на медиите), Христо Христов (Изпълнителен директор, WhitePress Bulgaria), Владимир Йончев (Гл. редактор, OFFNews.bg), Илия Вълков (журналист, "Клуб Z", УНСС), Евгени Димитров (Основател на агенция "Булфото"), Илияна Захариева (Директор "Корпоративни комуникации", А1). 

 

  • Снимка: Рени Веселинова - водеща на официалната церемония на наградите за чиста журналистика Web Report 2020
  • Снимка: Оперативният директор на Dir.bg Иван Брайков на официалната церемония на наградите Web Report 2020
  • Снимка: Номинации в категория "Култура и изкуство" на наградите Web Report 2020