Летен фестивал "Опера на върховете - Белоградчишки скали" 2023
04 авг 2023Община Белоградчик

Летен фестивал "Опера на върховете - Белоградчишки скали" 2023

Белоградчишките скали, с удивителната си красота, са истинско чудо на природата. По пътя към тях се минава през древната Белоградчишка крепост.
"ОПЕРА НА ВЪРХОВЕТЕ – Белоградчишки скали", е новаторска идея на режисьора Пламен Карталов, чиито необичайни сценични решения и замисъл на авторска режисьорска интерпретация са свързани с поставянето им сред магическата красота на Белоградчишките скали. Те дават на публиката възможност по друг начин да усети любимите си произведения. Много гости идват да се насладят на оперното и балетното изкуство под открито небе. Спектаклите се провеждат в първия двор на крепостта от 20.00 часа.

Билети за спектаклите в Белоградчишката крепост може да се закупят в Туристически информационен център – Белоградчик – моб. тел.: 0877881283, в МОЛ Видин – моб. тел.: 0899926311, на касата на Софийска опера и балет (София, ул. „Врабча“ №1), във всички каси на Изипей /Easypay/ в цялата страна, онлайн от сайта www.operasofia.bg чрез системата за разплащане ePay.bg, както и от epaygo.bg. 

Във връзка с осигуряване на пропусквателен режим и недопускане на задръствания Е ЗАБРАНЕНО придвижването с лични превозни средства до паркинга на Белоградчишката крепост, където е разположена сцената на летния оперен фестивал. Осигурен е транспорт – автобуси на фирма Алексиев, които превозват публиката и се движат регулярно по маршрут от центъра на Белоградчик – сградата на Български пощи ЕАД /пощата/, до паркинга на крепостта от 18.30 ч. до началото на представлението и обратно веднага след края му. В автобусите се допускат само лица, снабдени с билети за спектакъла за съответния ден. Зрителите могат да оставят своите лични превозни средства на БЕЗПЛАТЕН ПАРКИНГ до автоспирка Белоградчик.
За публиката, пътуваща от Видин, са осигурени автобуси, които тръгват в 17.30 ч. от автогара „Алексиев“ в деня на спектаклите в Белоградчишката крепост. Билети за пътуване се закупуват от касата на автогара „Алексиев“ - Видин, тел.: 094 606190.
Програмата, актуална информация за фестивала, както и условията за закупуване на билети са публикувани на официалните сайтовете на Софийска опера и балет и на община Белоградчик.

Хора с увреждания, които искат да се придвижат с личен автомобил до крепостта преди началото на представленията, е необходимо да се обадят на номер 0879145320 – Технически сътрудник, за да се издаде пропуск за автомобилите им.

https://belogradchik.egov.bg/wps/portal/municipality-belogradchik/actual/events/summer.festival.opera.of.the.peaks.belogradchik.rocks.2023?fbclid=IwAR3l3LcrpCDTUX7XPZYK-06IwcEN_EZ6U2FlKAXF18XD8JbFXGfma1zl-TY