25 дек 2019Софийска опера и балет

Инструкции за закупуване на билети онлайн

Уважаема публика,
С цел да Ви спестим неудобството от чакането на опашка на билетна каса, Софийска опера и балет предоставя възможност за закупуване на билети онлайн чрез официалния сайт www.operasofia.bg

Предлаганите за продажба електронни билети са на РЕДОВНА цена. Не се прилагат отстъпките за пенсионери, инвалиди, ученици, студенти, деца, групови посещения и корпоративни клиенти. В случай, че желаете да ползвате отстъпка, е необходимо да закупите билетите от билетна каса.

Закупените електронни билети от сайта на Софийската опера и балет не могат да се презаверяват и стойността им не се възстановява!

Начините на плащане са чрез:

♦ дебитна/кредитна карта Visa или MasterCard (при плащане с кредитни/дебитни карти банката може да начислява допълнителна такса, която е за сметка на клиента.);

♦ по банков път (таксите и комисионите за паричния трансфер от банките са за сметка на клиента.);

♦ електронна сметка в системата на ePay.bg; (моля, имайте предвид, че ePay.bg и EasyPay са различни методи на закупуване на билети. ePay.bg е електронен метод, а EasyPay е физически обект (офис). Не е възможно резервираните в сайта на Операта билети за плащане чрез ePay, да бъдат заплатени на касите на EasyPay. Ако желаете, може да закупите билети директно от касите на EasyPay.) .

Максималният брой места, който може да се заплати онлайн, е осем.

След успешно извършено плащане ще получите билетите на посочената от Вас електронната поща. Заплатените билети също ще откриете и във Вашия профил в сайта на Софийска опера (бутонМоите билети“).

Процедура за закупуване на билети онлайн

Изберете КУПИ БИЛЕТИ срещу името, датата и часа на спектакъла, който сте избрали.

Моля, проверете внимателно името на спектакъла, мястото на провеждане, датата и началния час, преди да пристъпите към закупуване на билети!

Ако срещу датата на спектакъла не е поставен бутон КУПИ БИЛЕТИ, продажбата все още не е започнала или вече е прекратена.

Системата ще Ви пренасочи към две опции:

♦ КУПЕТЕ БИЛЕТИ ПРЕЗ СВОЯ ПРОФИЛ
♦ КУПЕТЕ БИЛЕТИ БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ

КУПЕТЕ БИЛЕТИ ПРЕЗ СВОЯ ПРОФИЛ

  1. За да закупите билети през Вашия профил, въведете Вашата електронна поща в полето E-MAIL и Вашата парола в полето ПАРОЛА.
  2. Изберете ВЛЕЗ.
  3. Изберете желаните от Вас места от схемата.
  4. За да пристъпите към плашане, изберете ПРОДЪЛЖИ.

РЕГИСТРАЦИЯ

  1. За да създадете нов профил, изберете РЕГИСТРИРАЙ СЕ.

КУПЕТЕ БИЛЕТИ БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ

  1. За да закупите билети като гост, въведете Вашата електронна поща в полето ВАШИЯТ E-MAIL.
  2. Изберете ПРОДЪЛЖЕТЕ КАТО ГОСТ.
  3. Изберете желаните от Вас места от схемата.
  4. За да пристъпите към плащане, изберете ПРОДЪЛЖИ

Стъпки при видовете плащане

  1. 1.      Заплащане на резервирани билети чрез ePay

Ако сте избрали да заплатите Вашите билети с ePay, плащането трябва да се извърши до 15 мин. след резервацията. С този метод на закупуване на билети ще получите на имейла си потвърждение за направеното плащане.

След това в рамките на 15 минути отново на имейла си ще получите и електронния билет с баркод, както и инструкции, в случай, че желаете да ползвате мобилно приложение, подходящо за Вашия телефон.

Ако в рамките на 30 минути не получите потвърждение за направеното плащане и електронен билет като прикачен файл, проверете в папка СПАМ. В случай, че не можете да откриете билетите, моля, влезте във вашия профил в сайта на Операта  и натиснете Поръчки, за да свалите и разпечатате Вашите електронни билети.

Моля, имайте предвид, че ePay.bg и EasyPay са различни методи на закупуване на билети. ePay.bg е електронен метод, а EasyPay е физически обект (офис). Не е възможно резервираните в сайта на Операта билети за плащане чрез ePay, да бъдат заплатени на касите на EasyPay.

Влизането в Операта се осъществява с разпечатан електронен билет с баркод, който се сканира на входа. Баркодът може да бъде сканиран и от екрана на Вашето мобилно устройство.

Препоръчваме Ви предварително да разпечатате Вашите електронни билети, ако не разполагате с интернет на телефона си.

  1. 2.      Заплащането на билетите чрез дебитна/кредитна карта Visa или MasterCard е аналогично на това чрез системата на ePay (виж точка 1)
  2. 3.      Заплащане на резервирани билети по банков път

Ако сте избрали този начин на заплащане на билетите, системата ще генерира номер на поръчката и на екрана ще се изпише информация как да я заплатите. Този информационен прозорец включва:

Титуляр на сметката: Софийска опера и балет

При банка: Обединена българска банка

BIC: UBBSBGSF

IBAN:BG51UBBS80023112429610

Основание за плащане: Тук впишете номера на вашата поръчка, генериран от системата.  

С този метод на заплащане в платежното нареждане трябва да напишете номера на поръчката.

Сумата трябва да постъпи в банковата сметка на Софийската опера и балет не по-късно от три дни след резервацията. В противен случай местата се освобождават и резервацията се анулира, дори и заплащането да е извършено.

Този метод на заплащане е възможен до 3 дни преди спектакъла.

Моля, имайте предвид, че евентуалните такси и комисиони за паричния трансфер от банките са за сметка на купувача. Ако сумата, постъпила в Софийската опера и балет, е по-малка от стойността на билетите, те няма да бъдат предоставени на купувача.

В случай, че заявите плащане с Visa, MasterCard или ePay, но не платите по избрания начин, местата, които сте резервирали, ще бъдат освободени за нова продажба автоматично, след като изтече регламентирания срок от 15 мин. Тези места могат незабавно да бъдат закупени от друг. В такъв случай, ако направите банков превод с този номер на поръчката е възможно да заплатите за места, които са вече продадени и ние да не сме в състояние да Ви предоставим тези билети!

След изпълнението на горепосочените стъпки, вече имате билет за избрания от Вас спектакъл в Софийската опера и балет!

Влизането в Операта се осъществява с разпечатан електронен билет с баркод, който се сканира на входа. Баркодът може да бъде сканиран и от екрана на вашето мобилно устройство.