Гуглина за пръв път пее като Татяна в „Евгений Онегин“ до Панчаревското езеро
17 авг 2021БНР

Гуглина за пръв път пее като Татяна в „Евгений Онегин“ до Панчаревското езеро

Една от най-известните опери на П. И. Чайковски - „Евгений Онегин“, ще бъде представена от Софийската опера и балет пред публиката на фестивала „Музи на водата“ на Панчаревското езеро на 21 август (събота) от 20 часа.

В ролята на Татяна на сцената ще се превъплъти оперната прима Диана Гуглина.

Режисьор е Вера Петрова, диригент - Андрей Галанов.

„Спектакълът готвим с много любов. Това ми е дебют в тази изключително красива роля с дълбока трансформация на една млада жена - Татяна“, каза пред Радио София Диана Гуглина. - „Стремежът ми беше да пресъздам всичките краски и нюанси в подтекста, за да изградя целия образ. Предизвикателствата са по-други за изпълнителите, когато се пее извън оперната зала, на открито акустиката е съвсем различна."


Тя допълни, че "ветрилото" от роли, които изпълнява и подготвя, е много широко и разнообразно - пее и Вагнер, и Щраус, И Верди, и Пучини, както и по-съвременни автори. Предстоят и скорошни изяви в Италия и Германия.

"Моля се повече оперите никога да не се затварят", допълни Гуглина по повод коронавирусната пандемия и наложените мерки през последната година и половина.

Чуйте целия разговор на Лили Големинова с оперната прима.

https://bnr.bg/sofia/post/101513998/guglina-za-prav-pat-pee-kato-tatana-v-operata-evgenii-onegin-do-pancharevskoto-ezero