03 апр 2014

Вълкът е изпратен в зоопарк в премиерния за Софийската опера мюзикъл "Вълкът и седемте козлета" - БТА 02.04.14

Вълкът не умира, а е изпратен в зоопарк в премиерния за Софийската опера и балет мюзикъл "Вълкът и седемте козлета". Той ще бъде представен за първи път от 11.00 ч. на 5 април, съобщи на пресконференция днес директорът на операта Пламен Карталов.

Той посочи, че постановката е насочена към деца от 3 до 10 години и техните родители. Карталов отбеляза, че конкуренцията е огромна с всички изкушения, които се предлагат, но Софийската опера и балет е от онези институции, които успяват да се грижат за най-малката публика.

Сценографът на "Вълкът и седемте козлета" Павлина Ойстерхус обясни, че злото в този мюзикъл е неутрализирано, тъй като вълкът оцелява.

Според режисьора Юлия Кръстева лошият финал учи децата на отмъщение, на други обноски, а в природата и в живота трябва да има хармония и разбирателство.

Мюзикълът е построен на основата на класическия джаз, съобщи диригентът Стефан Недялков и определи работата си по него като предизвикателство.

Декорът е изграден на три нива - козлетата, гнездо на птици и животни и мултимедия, в която се развиват магията и вълшебствата.

Мюзикълът "Вълкът и седемте козлета" е от известния композитор Александър Владигеров, либретото е на Юлия Кръстева, а текстът на песните е на Димитър Димитров.

Премиерен през април в Софийската опера и балет ще бъде и балетът "Зле опазеното момиче" по музика на Луи Херолд и Петер Лудвиг Хертел.

Това е една комична и забавна история за отношенията между децата и родителите, разказа хореографът и режисьор на постановката Риолина Топалова.

София, 2 април /Десимира Миткова, БТА/

 /НЗ/