ВЛАДИМИР СТОЯНОВ ПОСРЕЩА РОЖДЕН ДЕН ПРЕДИ ГАЛА-КОНЦЕРТ
28 мар 2014

ВЛАДИМИР СТОЯНОВ ПОСРЕЩА РОЖДЕН ДЕН ПРЕДИ ГАЛА-КОНЦЕРТ

Прочутият баритон завършва “Tutto Verdi” с по-рядко изпълнявани заглавия

На рождения си ден баритонът Владимир Стоянов нямаше много време за празнуване. Предишната вечер с огромен успех публиката в Софийската опера и балет го чу като Набуко в едноименната творба на Верди, но пред него вече е следващото предизвикателство – гала-концертът му на 30 март. Той е заключителният от трите спектакъла “Tutto Verdi”, в които имат шанса да го чуят любителите на операта в София. Триумфа в „Набуко” прочутият баритон обобщава с присъщата си скромност: „Важното е някой от артистите да „подаде тон”, за да увлече другите и да се получи хубав спектакъл.” Не крие, че самият той е много доволен от крайния резултат в концертната версия, в която като Захария му партнира световният бас Карло Коломбара, а Баясгалан Дашням бе Абигаил.

За предстоящия си гала-концерт Владимир Стоянов поднася богата програма от творби на Верди, част от които са сред по-рядко изпълняваните. „Искам да изпея някои неща, които не са толкова популярни. Това беше водещият принцип при съставянето на програмата.”

Софийската публика ще има възможността да се наслади на перли от баритоновия репертоар като Дон Карло ди Варгас от „Силата на съдбата” и Макбет от едноименната творба на Верди, както и Ренато от „Бал с маски”. Заедно с тях прочутият изпълнител предлага и ария на Милер от „Луиза Милер”, сцена и ария на Франческо от „Разбойници”. Заедно с тях публиката ще си припомни и сцена и ария на Жорж Жермон от „Травиата”, в която Владимир Стоянов гастролира в Софийската опера и балет на 16 март.

„Рециталите не са често явление и рядко се виждат певци, които правят собствени концерти, особено в България. Затова искахме да разчупим тази схема, особено като се има предвид, че баритоновият репертоар е много по-голямо предизвикателство от теноровите партии, които се радват на огромна популярност. Очаквам гала-концертът, който съм подготвил за 30 март, да има успех и публиката да остане удовлетворена”, споделя Стоянов два дни преди събитието, с което приключва цикълът “Tutto Verdi” с негово участие.

30.03  19:00ч. - ГАЛА КОНЦЕРТ - ВЛАДИМИР СТОЯНОВ