Мюзикълът „Вълкът и седемте козлета” на сцената на Софийската опера и балет - премиера на 5 април
13 мар 2014

Мюзикълът „Вълкът и седемте козлета” на сцената на Софийската опера и балет - премиера на 5 април

„Живяла някога една стара коза. Тя имала седем козлета и ги обичала, както майка обича децата си. Веднъж решила да отиде в гората за храна. Повикала козлетата край себе си и им рекла:

 - Мили деца, аз отивам в гората. Пазете се от вълка! Влезе ли тук, ще изяде всички ви заедно с кожата и костите. Този злодей често се преобразява, но пак веднага ще го познаете по дрезгавия глас и по черните му крака...”

Това е началото на прочутата приказка „Вълкът и седемте козлета” на Братя Грим, която е в основата  на либрето на  Юлия Кръстева и Димитър Димитров на мюзикъла „Вълкът и седемте козлета” от  известния  композитор Александър Владигеров.

Мисълта на създателите на творбата е, че доброто винаги побеждава злото. Колкото и да е изобретателен вълкът в своите лъжи , претърпява провал в желанието си да изяде козлетата.  В либрето на Юлия Кръстева и Димитър Добрев вълкът не умира, а е изпратен в зоопарка.

„Лошият финал учи децата на отмъщение, на други обноски, а в природата и в живота трябва да има хармония и разбирателство между хората. Искам в този ведър мюзикъл, построен на основата на класическия джаз, всички – и артисти, и деца, да пеят и танцуват, лицата им да греят от радост ”- споделя Юлия Кръстева

Премиерата на мюзикъла е на 5 април в Софийската опера и балет.

Режисьор е Юлия Кръстева, а диригент : Стефан Недялков.

В детският мюзикъл , който е за деца от 3 до 10 години и за техните родители участват:

Благовестта Меки-Цветкова, Гергана Ряшева, Илия Илиев, Николай Павлов, Александър Георгиев, Атанас Йонков, Хрисимир Дамянов, Анна Гавраилова, Гергана Дудина, Антония Иванова, Рада Носикова, Цветелина Коцева, Росица Инджева, Красимир Кожухаров, Стефан Сахатчиев, Валентина Славова и  Надя Колева .

Корепетитор е : Петър Белнеев

Спектакълът „Вълкът и  седемте козлета” трае 50 минути и няма антракт.