„АИДА“ СЪБРА ПУБЛИКА ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ В СОФИЙСКАТА ОПЕРА И БАЛЕТ
09 фев 2014

„АИДА“ СЪБРА ПУБЛИКА ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ В СОФИЙСКАТА ОПЕРА И БАЛЕТ

Спектакълът на „Аида“ в Софийската опера и балет на 8 февруари от 11.00 ч. ще се запомни както с препълнената зала, така и с разнообразната и възторжена публика. В Операта дойдоха нови зрители от новоучредените клубове „Приятели на Софийската опера и балет“. Най-многобройни и най-емоционални бяха възпитаниците на СОУ „Д-р Петър Берон“ от Костинброд, лично поканени от директора Пламен Карталов и от първи солисти от Софийската опера и балет. Неотдавна те изнесоха за тях концерт в читалището на града. Сега повече от 100 деца с аплаузи и скандирания „Браво!“ бурно изразяваха радостта от показаното на сцената от новите им приятели. На представлението присъстваха заместник-кметът на града Любен Кънчев и много учители.

Сред публиката имаше десетки зрители от Перник и Враца. Бяха пристигнали и членове на новоучредения Клуб на приятелите на Софийската опера и балет от Самоков – дни след концерта „Музикален поздрав с шедьоври на италианската опера“, който се състоя при огромен успех в читалище-паметник „Отец Паисий – 1859“. Блестящата Амнерис Гергана Русекова бе подкрепена от членове на своя фенклуб от родния й град Пазарджик. В залата присъстваха десетки възпитаници и преподаватели от Националната гимназия за древни езици и култури „Константин Кирил Философ“. С голям концерт в гимназията на 23 януари Софийската опера откри честването на 100-годишнината от рождението на световния бас Борис Христов.

Особено вълнуващ момент за артистите и за тяхната публика ще останат личните срещи и възторзи, раздаването на автографи и снимките за спомен след края на спектакъла на самата сцена. Сред импозантния декор на „Аида“, пренесен от Арена ди Верона, се зародиха много нови и искрени приятелства между изпълнителите и малките им зрители, които с нетърпение очакват следващите си срещи с тях и с голямото изкуство на операта.