СВЕТОВНИЯТ БАС КАРЛО КОЛОМБАРА СЕ ВКЛЮЧВА В ЧЕСТВАНИЯТА ЗА БОРИС ХРИСТОВ В СОФИЙСКАТА ОПЕРА
06 фев 2014

СВЕТОВНИЯТ БАС КАРЛО КОЛОМБАРА СЕ ВКЛЮЧВА В ЧЕСТВАНИЯТА ЗА БОРИС ХРИСТОВ В СОФИЙСКАТА ОПЕРА

С три участия в Софийската опера и балет известният бас от Италия Карло Коломбара се включва в честванията на театъра, посветени на 100-годишнината от рождението на Борис Христов. Първият от спектаклите с участието на Коломбара е на 11 февруари от 19.00 ч. като Рамфис в постановката на „АИДА“ на Уго де Ана.

На 27 март, в цикъла “Tutto Verdi”, със специалното участие на баритона Владимир Стоянов, публиката отново ще чуе Карло Коломбара – като Закария в концертното изпълнение на операта „Набуко“ от Джузепе Верди. Кулминация в гостуването на италианския бас се очаква да бъде участието му като крал Филип II в постановката на Пламен Карталов на вердиевия шедьовър, „Дон Карлос“ на 31 май от 19.00 ч. През миналата пролет постановката, в която са пели всички големи оперни гласове на България през последните десетилетия, отбеляза 25 години на софийска сцена.

Карло Коломбара е типичен представител на италианската басова певческа традиция, с изразен вердиев профил, и не по-малко успешен романтичен репертоар, като част от френската културна чувствителност. Неговият мощен глас, красив тембър, дълбочина и подвижност му отреждат почетно място в днешния оперен свят. Изпълнител с над двадесетгодишно присъствие на сцената, Коломбара не спира да обогатява творческата си природа под натиска на артистичното си призвание и амбиции за непрекъснато усъвършенстване.