НАТАЛИЯ ПАВЛОВА, СОЛИСТКА В МАРИИНСКИЯ ТЕАТЪР, ГОСТУВА В "ЕВГЕНИЙ ОНЕГИН" - /Даниел Стоянов, БТА/
19 окт 2019

НАТАЛИЯ ПАВЛОВА, СОЛИСТКА В МАРИИНСКИЯ ТЕАТЪР, ГОСТУВА В "ЕВГЕНИЙ ОНЕГИН" - /Даниел Стоянов, БТА/

           Наталия Павлова, солистка в Мариинския театър от 2013 г., гостува на "Евгений Онегин" в Софийската опера на 20 октомври, съобщиха от трупата.

           От там коментират, че поради интерес към руската класика, представлението е отново в афиша на Операта. Постановката е на известния режисьор Вера Петрова. 

           Наталия Павлова, в ролята на Татяна, е лауреат на международния конкурс "Априлска пролет" (Пхенян, 2003 и 2005). Започва да учи музика на 4-годишна възраст, като печели първата си награда на певчески конкурс в Казан, където е родена. През 2001 г. завършва с отличие Казанското музикално училище "И. В. Аухадеев". През 2006 г. завършва с отличие Московската държавна консерватория "П. И. Чайковски". От 2009 г. е солистка и на гостувалия няколко пъти у нас академичен ансамбъл за песни и танци на руската армия "Александров".

           В ролята на Олга гостува мецосопранът Виолета Радомирска, а останалите партии са поверени на Александрина Стоянова-Андреева, Весела Янева, Атанас Младенов (Евгений Онегин),  Емил Павлов (Ленски), Ангел Христов, Николай Войнов, Димитър Станчев, Калин Душков. Диригент е Жорж Димитров.

       /ИС/