„Евгений Онегин“ на сцената на Софийската опера на 20 октомври - В.24 ЧАСА
17 окт 2019

„Евгений Онегин“ на сцената на Софийската опера на 20 октомври - В.24 ЧАСА

В ролята на Татяна гостува младата певица Наталия Павлова, солистка в Мариинския театър, известна с богатия си репертоар

Историята за нещастната любов между Татяна и Евгений Онегин оживява на 20 октомври, от 19 часа, на сцената на Софийската опера и балет със спектакъла „Евгений Онегин“. Шедьовърът на Чайковски и Пушкин винаги се посреща от публиката и музикалната критиката с огромно възхищение. Поради силния интерес към руската класика, представлението е отново в афиша на театъра. Това е уникална творба, родена от срещата между двамата гении. Постановката е дело на известната режисьорка Вера Петрова.

Този път в ролята на Татяна ще се изяви Наталия Павлова (Русия) , а в ролята на Олга гостува мецосопранът Виолета Радомирска.

В останалите роли ще видите:

Александрина Стоянова-Андреева, Весела Янева, Атанас Младенов ( Евгений Онегин ), Емил Павлов ( Ленски ), Ангел Христов, Николай Войнов, Димитър Станчев, Калин Душков

Диригент: Жорж Димитров

Оркестър, хор и балет на Софийската опера

Музикална и стилова подготовка: Лариcа Гергиева, Русия

Сценография: Александър Костюченко, Беларус

Художник на костюмите: Стив Алмериги, Италия

Диригент на хора: Виолета Димитрова

Хореография: Риолина Топалова

Литературен консултант: Проф. Людмил Димитров

Субтитри: Юлия Кръстева

Наталия Павлова е Лауреат на Международния конкурс „Априлска пролет“ (Пхенян, 2003 и 2005 г.).

Лауреат е на награда на II Международен конкурс за млади оперни певци „Опера без граници“ (Първа награда, Краснодар, 2015г.)

Родена е в Казан. Започва да учи музика на 4-годишна възраст, като печели първата си награда на певчески конкурс в Казан. През 2001г. завършва с отличие Казанското музикално училище „И.В. Аухадеев“ (факултет по хорово дирижиране). През 2006г. завършва с отличие Московската държавна консерватория „П. И. Чайковски“ (факултет по хорово дирижиране). При завършването на обучението си в консерваторията, тя се обучава при Рафаел Сирякян. През 2006г. става солистка на ансамбъл „Вертоград“, в състава на който успешно гастролира с концерти в Русия и чужбина.

През 2007 става солистка на камерната капела „Руска консерватория“ под ръководството на Николай Хондзински, в състава на който взема участие в руските премиери на произведения от Георг Филип Телеман, Йохан Себастиян Бах и Ян Дисмас Зеленка. От 2007г. сътрудничи с ансамбъла за музика от епохата на Ренесанса „Интрада“.

От 2009г. е солистка на Академичния Ансамбъл за песни и танци на руската армия „Александров“.

От 2013г. е солистка на Академията на младите певци към Мариинския театър. Репертоарът ѝ в Мариинския театър включва:

Царица Милитриса („Приказка за цар Салтан“), Първа дама („Вълшебната флейта“), Първа русалка („Майска нощ“),

Непознатата („Писмо от непозната“), Виолета Валери („Травиата“), Микаела („Кармен“), Татяна („Евгений Онегин“), Мими („Бохеми“), Маргарита („Фауст“), Йоланта („Йоланта“), Марфа („Царска годеница“), Русалка („Русалка“ на Дворжак), Донна Анна („Дон Жуан“).

Мецосопранът Виолета Радомирска е родена в София, още като дете изпълнява солови партии за детския радиохор. В 1995 г. започва обучението си в Музикалната академия, където учи пеене при талантливата певица и педагог Александрина Милчева. Две години по-късно изпълнява на сцената на Софийската опера първата си значима роля в "Севилският бръснар".

От 1999 г. живее и работи в Швейцария (Цюрих).