19.10.2019 19:00ч. ДОН КИХОТ от Минкус. Звездите на Болшой театър Екатерина Крисанова и Иван Василиев ще дебютират на българска сцена под диригентството на Павел Клиничев.
17 окт 2019

19.10.2019 19:00ч. ДОН КИХОТ от Минкус. Звездите на Болшой театър Екатерина Крисанова и Иван Василиев ще дебютират на българска сцена под диригентството на Павел Клиничев.

19 10 19 Solist Boshoi KrisanovaЕкатерина Крисанова

Родена в Москва, една от големите балетни звезди на Русия.. Обучавана е в балетната школа на Лавровски.

От 2003 година става член на балета в Болшой театър, а от 2009 г. до момента тя вече е солист.

 Кариерата на Крисанова е шеметна, тъй като балетните критици в Русия и в чужбина пишат, че тя е несравнима и запомняща се в балета „Дон Кихот“ и в останалите балети от световния класически балетен репертоар.


19 10 19 Solist Boshoi Vasiliev

Иван Василиев

Според критиците играта на Василиев в „Дон Кихот“ се характеризира с изразителност, импулсивност, сила. Скоковете на танцьора на голяма височина се отличават с невероятната си изящност и изглеждат като фантастични. Василиев е особено любим на публиката в „Дон Кихот“.

Критиците отбелязват готовността на Василиев да изпитва силни емоции на сцената и да проявява драматичен талант.

Освен в театъра в Санкт Петербург, Василев редовно се появява на сцената на Американските балетни театри.

Pavel KlinichevПавел Клиничев – диригент  
В репертоара му са практически всички балети, излезли на сцената на Болшой театър през последните двадесет години.

С операта, балета и оркестъра на Болшой театър Маестрото излиза на много прославени театрални сцени и концертни подиуми, включително Миланския театър „Ла Скала“,  Ню-йоркската „Метрополитън“ опера, Кралския театър „Ковънт Гардън“, Центъра за изпълнителски изкуства „Джон Кенеди“ (Вашингтон, САЩ), Парижката национална опера („Пале Гарние“), Мариинския театър, Бунка Кайкан (Токио) и Националния център за изпълнителски изкуства в Пекин.

Към тези значими имена, прибавяме и сцената на Софийска опера и балет.