В ОСЛО ПЛАЩАТ ПО 200 ДОЛАРА ЗА ДА ГЛЕДАТ МАРТА ПЕТКОВА В БАЛЕТА "БАЯДЕРКА" - В. 24 ЧАСА
13 сеп 2019

В ОСЛО ПЛАЩАТ ПО 200 ДОЛАРА ЗА ДА ГЛЕДАТ МАРТА ПЕТКОВА В БАЛЕТА "БАЯДЕРКА" - В. 24 ЧАСА

Марта играе ролята на храмовата танцьорка Никия и в софийската постановка на “Баядерка”, чиято премиера беше преди няколко години.

 

Звездата на българския балет Марта Петкова ще играе главната роля в “Баядерка” в премиерен спектакъл на Норвежката кралска опера в Осло, научи “24 часа”.

Постановката е дело на легендарната руска балерина Наталия Макарова, която тя постави преди няколко години в Кралската опера в Лондон и я е правила в Ню Йорк и другаде. Норвежката постановка е директно пренесена от нея от Лондон в Осло.

Класиката “Баядерка” по музика на Лудвиг Минкус се играе за първи път в цялост в Норвегия и ако се съди по продадените билети, интересът е огромен. За премиерата на 14 септември, когато ролята на Никия ще играе Марта Петкова, билетите отдавна са изчерпани. За останалите спектакли до средата на октомври има само малко останали билети, като най-евтините са по 795 норвежки крони (около 87 щатски долара). Най-скъпите билети, включително и тези за премиерата на по-хубавите места, са били по около 200 долара.

В края на миналия сезон в Осло поставиха само финалната “Сцена на сенките” от “Баядерка”, като главната роля там също се играеше от примабалерината на Софийската опера и балет Марта Петкова. За сегашния спектакъл тя репетира в Осло от август и се прибирала в България само за по няколко дни - около ангажиментите си по лятната детска академия в с. Марян и участието си на Античния театър в Пловдив със сценичния си партньор Никола Хаджитанев.

600 Image 7651996 302

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7651993