Започна подготовката за "Опера на върховете – Белоградчишки скали 2019" - БНР
04 юли 2019

Започна подготовката за "Опера на върховете – Белоградчишки скали 2019" - БНР

В Белоградчик започна подготовката за летния фестивал на Софийската опера и балет, който ще се проведе в града за четвърта година. Вече е изградена сцената в крепостта "Калето". Фестивалът "Опера на върховете – Белоградчишки скали 2019" започва на 20 юли. Около 700 любители на оперното изкуство ще могат да се наслаждават на оперите "Трубадур" на Верди, "Кармен" на Бизе и "Турандот" на Джакомо Пучини. Те ще се играят през втората седмица от фестивала на 26, 27 и 28 юли. Оперният фестивал ще започне с балета "Кармина Бурана" по музика на Карл Орф. На 21 юли на сцената в крепостта ще се играе "Дамата с камелиите". Балетът е по музиката на операта "Травиата" от Джузепе Верди, адаптирана за танци от руския композитор Сергей Онсоф.

В пещерата "Магурата" срещата с Вагнеровите великани, джуджета, богове и валкюри ще бъде в движение. Декори се предвиждат само на входа на пещерата. Тази година пещерната импресия ще се играе осем пъти, което говори за големия интерес на меломаните към тази нестандартна постановка на маестро Пламен Карталов.

От месец април започна и продажба на билети за фестивала. В Белоградчик билети могат да се закупят от Туристическия информационен център.

За любителите на оперното и балетно изкуство остават още две седмици, в които могат да се снабдят с билети за желаните постановки. Това може да бъде направено и по интернет, в търговския център във Видин, както и на касата на Софийска опера и балет.

http://bnr.bg/vidin/post/101140261/zapochna-podgotovkata-za-opera-na-varhovete-belogradchishki-skali-2019?fbclid=IwAR2KP_5NbLk4gxBsKE0XqP5_n9wbymN8AVBIdr48hNxYDsNnDeoTkkwAuKQ