Софийската опера с нова сцена за детските спектакли - БНР
03 фев 2016

Софийската опера с нова сцена за детските спектакли - БНР

От 20-и февруари залите на Софийската национална опера и балет ще се увеличат с още една. Новата сцена на Сити Марк Арт Център (бившето студийно кино „Левски“) отваря врати за най-малките почитатели на класическото изкуство. Модерната акустична зала с 300 места, разположена близо до Операта, предлага на малките посетители и техните родители още една възможност за празнични емоции с детските спектакли на трупата. През месец февруари там ще бъдат представени три любими заглавия от репертоара и „Концерт за бебоци“.

На 20-и февруари от 11.00 ч. ще се играе балетът за деца „Пепеляшка” от Сергей Прокофиев. Написана по известната приказка на Шарл Перо, тази творба разказва как Добрата фея ще помогне да се сбъднат мечтите на малкото момиче.

На 20-и февруари от 17.00 ч. ще бъде представлението на версията за деца на моцартовия оперен шедьовър „Вълшебната флейта“. В него младият принц Тамино трябва да преодолее редица изпитания, за да разбере, че само ако сърцето ти е изпълнено с любов, можеш да отвориш вратата на Храма на мъдростта и вълшебната флейта да засвири.

На 27-и февруари от 11.00 ч. малчуганите от 0 of 3 години ще могат да се насладят на „Концерт за бебоци”. Придружени от своите родители, баби, дядовци и близки, бебоците ще се забавляват под звуците на любими зимни детски песнички и мелодии от класиката, изпълнени „на живо” от артисти и мини-оркестър.

На 27-и февруари от 17.00 ч. ще се играе спектакълът за деца „Мечо Пух” от Андрей Дреников. Здравей приятелю, когато си до мен е слънчев моят ден, се пее в песента на милия и добър Мечо Пух, който умее да бъде щастлив и най-много обича хапване и приключения с приятели в чуден ден за тананикане.

Росица Кавалджиева