ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ЗА АЛЕКСАНДРИНА МИЛЧЕВА ОТ ТЕАТРАЛНО-МУЗИКАЛЕН ПРОДУЦЕНТСКИ ЦЕНТЪР ВАРНА
27 окт 2015

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ЗА АЛЕКСАНДРИНА МИЛЧЕВА ОТ ТЕАТРАЛНО-МУЗИКАЛЕН ПРОДУЦЕНТСКИ ЦЕНТЪР ВАРНА

ТЕАТРАЛНО-МУЗИКАЛЕН ПРОДУЦЕНТСКИ ЦЕНТЪР ВАРНА

Варна  9000 пл. Независимост 1   
Директор:052/665012   Факс:052/602088                     
ДЪРЖАВНА ОПЕРА ВАРНА  §
ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР
„СТОЯН БЪЧВАРОВ”

До г-жа Александрина Милчева

П О З Д Р А В И Т Е Л Е Н   А Д Р Е С

Уважаема г-жо Милчева,

За мен и моите колеги от Варненската опера е много вълнуващо, че блестящият творчески път на Александрина Милчева започва от Варна. От нашата сцена, на която бъдещата оперна прима изгражда първите си солистични роли и получава първото голямо признание от Международния конкурс в Тулуза, за да покори след това световните сцени.

Александрина Милчева се превръща в синоним за вокално съвършенство и артистично обаяние, което аплодират Виенската Щатсопера, Миланската Скала, Арена ди Верона, Гранд Опера в Париж, Ковънт Гардън в Лондон, Болшой театър в Москва, Метрополитън опера в Ню Йорк. Името й носи престиж - за театрите, в които пее и разбира се за България.

И както постъпва всеки велик артист, достигнал върха на световната слава, и Александрина Милчева създава своя педагогическа школа – известната Международна оперна академия “Сакра”.

Думите са недостатъчни, за да изразя огромното си възхищение и преклонение пред изкуството и харизмата на оперната прима, на вокалния педагог, на прекрасния човек Александрина Милчева!

Бъдете здрава! Бъдете щастлива! Ние се осланяме на Вас!

Даниела Димова

Директор на Театрално-музикален продуцентски център Варна

 

Варна, 27.10.2015