Триумф на Националната опера на фестивала в Словения - Frognews
06 сеп 2015

Триумф на Националната опера на фестивала в Словения - Frognews

С първата си спирка в словенската столица Любляна Националната опера на България започна своя двумесечен международен културен поход с най-новата си Вагнерова постановка на „Тристан и Изолда“ от Рихард Вагнер.

Международният музикален „Любляна фестивал“ ангажира най-голямата и най-престижна сцена на конгресно-културния комплекс „Цанкарев дом”, специално за първия  национален оперен театър на България. В Словения шедьовърът на Вагнер „Тристан и Изолда“ се представи не от гостуващата германска оперна трупа, а от Софийската опера, която в последните години всяко лято привлича стотици чужденци да чуят Вагнер в България, само с български гласове, и видят само български артисти в получилите отдавна световна признателност Вагнерови постановки на режисьора Пламен Карталов.

За своя спектакъл „Тристан и Изолда“ той е избрал и отличен екип от художници – Миодраг Табачки, за декора, Лео Кулаш, костюми, Георги Христов, мултимедия, съобщава БНТ.

С двадесет и три минути с бурни и скандирания и аплодисменти за спектакъла, взискателната международна фестивална публика награди нашите оперни артисти, оркестъра и хора на Софийската опера, и буквално не пускаше българите да си тръгват от сцената.