Цв. Бандаловска: В "Тристан и Изолда" се постига хармонията, към която човешката душа се стреми - БНР - 17.02.15  -  Автор: Даниела Бенишева
18 фев 2015

Цв. Бандаловска: В "Тристан и Изолда" се постига хармонията, към която човешката душа се стреми - БНР - 17.02.15 - Автор: Даниела Бенишева

Операта е тайна, загадка, философия - посочва солистката на Софийската опера

150 години след първата премиера на "Тристан и Изолда" в Мюнхен, Вагнеровата опера ще бъде представена и в Националната ни опера.

Солистите в нея я определят като магическа творба, изключително вълнуваща, която не може да се разкаже, а трябва да се съпреживее.  Признават, че ролите са невероятно трудни, но удовлетворението и радостта са много по-големи.

Датите на спектаклите в Софийската опера са 26 февруари, 1, 5 и 8 март. Диригент на първите четири спектакъла е Константин Тринкс, а на следващите маестро Велизар Генчев.

Три са изпълнителките на Изолда - Мариана Цветкова, Радостина Николаева и Цветана Бандаловска. И за трите участието в спектакъла е сбъдната мечта.

Цветана Бандаловска определя ролята на Изолда като поврат в кариерата си. По думите ѝ "спектакълът под режисурата на акад. Карталов е висша еротика, която е неустоима".

Чуйте какво сподели Цветана Бандаловска за ролята и спектакъла.

Автор: Даниела Бенишева