“Самсон и Далила” отново на сцената на Софийската опера - БНТ/Автор: Далия Костадинова/ - 11.12.2014
11 дек 2014

“Самсон и Далила” отново на сцената на Софийската опера - БНТ/Автор: Далия Костадинова/ - 11.12.2014

За първи път от 80 години на сцената на Софийската опера и балет ще бъде представена операта “Самсон и Далила” от Камий Сен-Санс. Сред солистите зрителите ще видят големи звезди от европейската сцена, които ще си партнират с екипа на маестро Пламен Карталов. Премиерата на “Самсон и Далила” е тази вечер от 19 часа.

Според легендата Самсон притежавал необикновена сила. Тя вдъхвала страх у враговете му и – като не можели да го победят, филистимците подкупили любимата му Далила да узнае тайната на неговата сила. Тази сюжетна линия пленила световноизвестния режисьор Уго де Ана още в детските му години.

Уго Де Ана – режисьор: “В сюжета на тази опера можем да намерим актуални теми като предателството и любовта. Историята за Самсон и Далила е музикално послание. Мога да кажа, че в тази опера влагам цялото си сърце”.

В ролята на великия жрец на Дагон ще влезе солиста на Балшой театър Минкс, Станислав Трифонов, който за първи път ще излезе на българска сцена.

Станислав Трифонов – оперен певец: “По правило мецосопранът играе ролята на злодея и пречи на любовта между сопраното и тенора. Признавам, че понякога не е лесно да изпееш и изиграеш някого на когото публиката няма да симпатизира”.

Заплетеният сюжет на любовната история на Самсон и Далила. Но не само – зрителите ще имат възможността да се насладят и на модернистичния декор и пленяващата акустика.

Автор: Далия Костадинова