Закриха осмото издание на "Сцена на вековете" - БНТ - 11.08.2014
11 авг 2014

Закриха осмото издание на "Сцена на вековете" - БНТ - 11.08.2014

Снощи с бляскави премиери на оперите „Селска чест” и „Джани Скики” приключи осмото издание на фестивала за оперно и балетно изкуство „Сцена на вековете”. Тази година Софийската опера и балет се представи с пет невероятни спектакъла, под открито небе на хълма Царевец.

Невероятна акустика, нощна прохлада и необяснима мистика – това беше атмосферата на фестивала. Затова и всяка година интересът става все по-голям и привлича зрители от цял свят. Три хиляди седящи места бяха разположени в тронната зала на двореца.

Тази година академик Пламен Карталов и артистите на софийската опера и балет поднесоха на зрителите постановките „Мадам Бътерфлай”, „Жизел” „Зорба Гъркът”, „Селска чест” и „Джани Скики”.

акад. Пламен Карталов – директор на Софийската опера: „Виждам хълма пълен, а това е нашият исторически хълм „Царевец”! Фестивалът „Сцена на вековете ще се превърне в една традиция за нашата музикална култура. Вие виждате продължителния аплауз, развълнуваната публика и усмихнатите лица…”

Осмото издание на фестивала Сцена на вековете отнесе в историята много възхищение, аплодисменти и емоциите на всеки, който се докосна до тази величествена магия наречена опера под звездите.

видео репортаж