Царевец става декор на оперния фестивал "Сцена на вековете" във Велико Търново
21 юли 2014

Царевец става декор на оперния фестивал "Сцена на вековете" във Велико Търново

Ежегодният оперен фестивал "Сцена на вековете" в крепостта Царевец ще бъде открит на 2 август със спектакъла на Софийска опера и балет "Мадам Бътерфлай", съобщиха съорганизаторите от агенцията по туризъм на Велико Търново.

Пет представления на столичния оперен театър ще гостуват в програмата на фестивала до 10 август, която включва още прожекции на документални записи от спектаклите "Бал с маски" и "Тоска" и специален тур зад кулисите на операта.

"Мадам Бътерфлай" от Джакомо Пучини в постановка на Софийската опера и балет може да бъде видяна на 2 и 3 август от 21 ч. На 5 и 6 август в крепостта ще гостуват съответно балетите "Жизел" от Адолф Адам и "Зорба Гъркът" от Микис Теодоракис, а във всяка от последните две вечери ще бъдат представени двете едноактни опери "Селска чест" от Пиетро Маскани и "Джани Скики" на Пучини. Всички представления са с начален час 21 ч.

Билетите за спектаклите на открито са от 20 до 50 лв. в мрежата на eventim.bg, онлайн на velikoturnovo.info и в Туристическия информационен център "Царевград Търнов". В центъра могат да бъдат закупени и промоционални билети по 10 лв. за учащи и пенсионери.