Тетралогията "Пръстенът на Нибелунга" отново на софийска сцена - гост Силвана Пръвчева - 18.07.2014
19 юли 2014

Тетралогията "Пръстенът на Нибелунга" отново на софийска сцена - гост Силвана Пръвчева - 18.07.2014

Видео репортаж


Мащабната оперна продукция ще зарадва ценителите в София


Силвана Пръвчева, сопран и едно от главните действащи лица в оперната тетралогия от Вагнер "Пръстена на Нибелунга" разказа от първо лице за грандиозната подготовка на едно от най-големите оперни събития у нас. Четирите спектакъла по Вагнер ще зарадват българската публика, която през този сезон има последен шанс да види впечатляващата продукция на наша сцена.

"Музиката на Вагнер не е любов от пръв поглед. Нашият режисьор Пламен Карталов ни преведе през целия лабиринт на изпълнение и тънкостите на музикалното възпроизвеждане. Ние сме научени да произнасяме и да играем Вагнер на световно ниво", сподели Пръвчева в студиото на NEWSROOM.

Още в началото на подготовката им, преди 5 г. от Германия пристига корепетиторът Рихард Римборн, един от най-уважаваните специалисти и изследователи на музиката на Вагнер, който помага на артистите да усетят музиката в дълбочина.  Специално за Вагнеровите музикални драми оркестърът на Софийската опера е получил от чужбина музикални инструменти.

Режисурата е впечатляваща, продукциите са тежки, "Залезът на боговете" продължава 5 ч. и накрая хората не искат да си тръгват, обясни сопраното и добави:"

Оперните артисти имат важната мисия да носят естетика и красота. Залите са пълни и билетите се разпродават, хората ни срещат на улицата и ни благодарят. Ние пък благодарим на нашето ръководство. От портиер до директор всички работим интензивно. Поддържаме невероятен оркестър.

"Софийската опера прави и версия на "Рейнско злато" за деца с идеята да подготви публиката от новото поколение и да я възпита в любов към оперното изкуство.

Специално за премиерата на "Рейнско злато" ще пристигнат гости от 5 Вагнерови общества, което е голям комплимент към българските оперни артисти, както и награда за положения труд.

На 29 юни е последният спектакъл на "Залезът на боговете". На 30-и юни ще гостува в "Сцена на вековете" във Велико Търново