„Апокалипсис кога?” на Драматичен театър Кюстендил на сцената на Софийската опера - newsart.net - 09/06/2014
09 юни 2014

„Апокалипсис кога?” на Драматичен театър Кюстендил на сцената на Софийската опера - newsart.net - 09/06/2014

На 11 юни (сряда), от 19.00 часа, на сцената на Софийската опера и балет гостува Драматичен театър Кюстендил с постановката „Апокалипсис кога?”.

Автори на постановката са Мирослав Милков, Йордан Колев, Тодор Карагяуров.
Режисьор е Борис Панкин.
Сценографията и костюмите са на Петър Митев.
Музика - Евгени Господинов
Участват артистите: Орлин Горанов, Мариан Бачев, Диана Любенова и Вяра Зайкова.
Билети за постановката „Апокалипсис кога?” се продават на касата на Софийската опера и балет (ул. „Врабча” 1) на цени от 8, 10 и 12 лева.
Съдържание на пиесата „Апокалипсис кога?”:

Наши дни. Човечеството се готви да се изправи пред поредната дата на Апокалипсиса – 21-ви.
Мъж в разцвета на силите си, иска да се самоубие, за пореден път. Иван (Орлин Горанов) е българин, който има много кредити. Той копнее да намери смисъла в живота си, като трупа все повече нови вещи.
Боряна (Диана Любенова) е неговият кретитен инспектор. Пътищата на двамата се пресичат, когато Иван се опитва за 38-и път да рефинансира кредитите си, за да си достави по Интернет жена от Сибир.
Християн (Мариан Бачев) е единственият син на Иван. Заклет будист, пламенен природо-защитник, той кръстосва страната – гаси горски пожари и ляга пред багери. Силно е влюбен в Ева – тяхна съседка.
Ева е момиче, обсебено от страха за края на света. Тя пие по 20 успокоителни хапчета на ден. Заменя живота си с гледане на телевизия и дебне знаците за настъпването на Апокалипсиса.
Съдбите на четиримата герои шеметно се преплитат, когато изкушени от голямата награда, се записват за участие в най-новия ТВ риалити формат „Последните дни на едно семейство”.
Апартаментът на Иван и Християн се превръща в студио със 109 камери, които излъчват реалитито нон-стоп. Изведнъж шоуто става по-голямо от живота.
Блестяща сатира за мутиралия хомо сапиенс, когото медиите превръщат в хомо медияс.
Тримата автори: Мирослав Милков, Йордан Колев, Тодор Карагяуров (и тримата сценаристи в „Шоуто на Слави”) дебютират в театъра с яркостта на звезди. Сценографията е на Петър Митев. Музиката е на Евгени Господинов в стила на легендите AC/DC.
Спектакълът е професионален дебют на Вяра Зайкова – от ТВ реалитито „Star Machine”, “Етажна собственост” и „Сутрешен блок”.
 

Източник: 
newsart.net