Софийската опера и балет пускa в продажба билетите за фестивала  „Опера в парка”
03 юни 2014

Софийската опера и балет пускa в продажба билетите за фестивала „Опера в парка”

Софийската опера и балет пуска в продажба билетите за летния фестивал „Опера в парка”, който се провежда всяка година в парка на Националната военна академия „Г. С. Раковски”.

 Фестивалът „Опера в парка” ще се проведе в периода 4 – 27 юли 2014 г. под патронажа на кмета на град София госпожа Йорданка Фандъкова.

Програмата включва балетите „Лебедово езеро” от П. И. Чайковски, „Жизел” от Адолф Адам, „Дон Кихот” от Лудвиг Минкус и „Зорба гъркът” от Микис Теодоракис.

В детската програма са подбрани любимите детски опери и мюзикъли: „Хензел и Гретел” от Енгелберт Хумпердинк, „Мечо Пух” от Андрей Дреников, „Червената шапчица” от Александър Владигеров, „Козелът сърдитко” от Юли Дамянов и „Вълшебната флейта” от В. А. Моцарт.

Билети могат да се купят на касата на Софийската опера и балет на цени от 15, 20, 30 и 40 лв. Билетите за детските представления са на цени от 10 лв.

За втора поредна година събитието се реализира с любезната подкрепа на Обединена българска банка.

Проектът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2014 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападкрс регион за Европейска столица на културата – 2019 г.