„Балетът отвътре“ и "Дон Кихот" за Деня на балета в Операта - newsart.net
28 апр 2014

„Балетът отвътре“ и "Дон Кихот" за Деня на балета в Операта - newsart.net

С 30 фотоса балетистът Светослав Николов отбелязва Международния ден на балета – 29 април

30 цветни и чернобели фотоси, озаглавени „Балетът отвътре“ ще подреди в централното фоайе на Софийската опера известният с фотографските си умения член на балетната трупа на театъра Светослав Николов. Поводът е Международният ден на балета – 29 април, когато в 11.00 ч. ще бъде открита неговата изложба. За пръв път почитателите на Терпсихора ще надникнат зад кулисите на първото гостуване на националния балет във Великобритания през лятото на 2013 г. Тогава английската публика видя в 34 спектакъла класическите "Лебедово езеро", "Дон Кихот" и "Жизел" премиерсолистите и ансамбъла на Софийската опера и балет.

Погледът „отвътре“ към това турне на Светослав Николов разкрива не само моменти от спектаклите, но и от репетиции, мигове на отдих, в гримьорната, пред огледалото. На откриването на фотоизложбата ще присъстват възпитаници на Националното училище за танцово изкуство – бъдещи наследници на днешните звезди, герои на изложбата.

Същата вечер от 19.00 ч Софийската опера и балет е подготвила за почитателите на класическия танц спектакъла „Дон Кихот” по музика на Лудвиг Минкус.

Участват: Боряна Петрова (дебют), Александър Александров, Росен Канев, Катерина Петрова (дебют), Натали Братанова (дебют), Александра Дрангажова, Иванка Касабова, Лора Бошнакова, Цецо Иванов, Дойчин Дочев, Елица Луканова, Трифон Митев, Кирил Иванов, Георги Аспарухов, Еленко Иванов.
Диригент: Борис Спасов
 

Източник: 
newsart.net