09 апр 2014

Балетът на Националната опера и балет гостува на 10.04 от 19 часа на Благоевградска сцена

Балетът на Националната опера и балет гостува утре от 19 часа на Благоевградска сцена в Драматичния театър “ Никола Вапцаров”. Постановката включва  едни от най- гледаните по света композиции  под заглавието „Великите американски хореографи”.Постановката  съчетава по уникален начин  класиката и модерността, музиката и танца, сериозното и комичното.Предизвикателството  е сериозно подплатено с имената на хореографите Уилям Форсайт, Джером Робинс.

„По средата леко издигнат” на Уилям Форсайт, който казва: „Ако танцът прави само това, което допускаме, че може да прави, срокът му на годност ще изтече. Аз се опитвам всеки път да тествам границите .

 „Концертът” на хореографа Джером Робинс. Някои критици определят Робинс като баща на „уличния стил в балета”, който въвежда в него динамиката на града и улавя пулса на своето време..По време на рецитала на Шопен балетистите флиртуват с публиката, която може да пусне фантазията си в действие.

Ако имате нужда още малко да повдигнем завесата, ще  го направим с директора на балета Сара-Нора Кръстева . С нея разговаря Кети Тренчева :