150 000 онлайн зрители събра Софийската опера - в.Дума

"Жизел" от Адам - пост. и реж. Петър Луканов "Жизел" от Адам - пост. и реж. Петър Луканов

"Жизел", "Дон Кихот" и "Атила" ще бъдат излъчени на 3, 4 и 5 април в трите платформи на културния институт

/ брой: 64

автор:Дума

 

Софийската опера се радва на изключителен интерес от своята публика и продължава да привлича нови почитатели от цял свят на официалния си сайт http://www.operasofia.bg, фейсбук и ютюб. Инициативата "Sofia Opera Pearls Streams", създадена по идея на режисьора и директор Пламен Карталов, започна на 15 март и до момента е събрала над 150 000 онлайн зрители, научи ДУМА от Мая Филипова, бранд мениджър на Софийската опера и балет. 

Показаните до този момент спектакли са седем: оперите "Борислав" от Маестро Георги Атанасов, "Дон Кихот" от Жул Масне, "Джоконда" от Амилкаре Понкиели, "Трубадур" и "Набуко" от Джузепе Верди и балетите "Корсар" от Адолф Адам и "Баядерка" от Лудвиг Минкус. Хилядите коментари на публиката са в целия спектър от емоции - от благодарност до инстински възторг от играта на артистите, диригентите, режисурата, сценографията, костюмите, от възможността да се докоснат до вълшебствата на оперното и балетното изкуство, благодарение на спектаклите на Софийската опера, работеща и сега за своята публика, посочва Филипова.

Програмата в четвъртата седмица на "Sofia Opera Pearls Streams" включва два балета и една опера. "Жизел" от Адам ще бъде излъчен на 3 април от 17 ч., той е с участието на Марта Петкова, Емил Йорданов, София Цуцакова, Боряна Петрова, Джон Абенанти, Венера Христова, Памела Пандова. Диригент е Борис Спасов, хореография Ж. Корали, Ж. Перо, М. Петипа, редакция Л. Лавровски, постановка и режисура Петър Луканов (запис от 27.10.2019 г.).

В "Дон Кихот" от Лудвиг Минкус, който може да гледаме на 4 април от 17 ч., участват звездите на Болшой театър Екатерина Крисанова и Иван Василиев и солистите на балетната трупа на Софийската опера Цецо Иванов, Боряна Петрова, Венера Христова, Памела Пандова, Милена Тодорова, Кирил Иванов, Георги Аспарухов, Еленко Иванов, Ивана Харизанова и др. Диригент е Павел Клиничев (Болшой театър), постановка и режисура Петър Луканов (запис от 19.10.2019 г.).

"Атила" от Джузепе Верди ще бъде излъчена на 5 април от 16 ч. В операта пеят световният бас Орлин Анастасов, Венцеслав Анастасов, Радостина Николаева, Даниел Дамянов, Димитър Станчев, Пламен Папазиков и др. Диригент е Алесандро Санджорджи, режисьор е Пламен Карталов (запис от 2011 г.).

https://www.duma.bg/150-000-onlayn-zriteli-sabra-sofiyskata-opera-n212266

Новини и събития