Учителка с благодарствено писмо до Софийската опера: Трогнахте 30 дечица.
11 дек 2019

Учителка с благодарствено писмо до Софийската опера: Трогнахте 30 дечица.

 
Десислава Братоева, учителка по пиано в СУ "Емилиян Станев", Велико Търново написа благодарствено писмо до Софийската опера. Ето и пълният текст на писмото:

"Уважаеми акад. Карталов,

Скъпи артисти от мюзикъла „Клетниците“,

На 7 декември 2019г. се получи обрат в живота на 30 дечица, които доведохме с колежката ми Цвета Недева, учител по български език и литература  на уникалното събитие, суперпродукцията на Софийската опера – „Клетниците“

Пиша това писмо с вълнение, защото спектакълът омагьоса не само мен, а и всички ученици от 6, 7 и 10 класове. Децата  в края на спектакъла бяха толкова развълнувани, колкото никога преди не съм ги виждала. Бяха по време на целия спектакъл повече от три часа в абсолютно мълчание и трепет. Как направихте това г-н Карталов, скъпи артисти?. Знаете ли, че сега само за второ пътуване се говори, за да гледат учениците отново мюзикъла? Вие сте вълшебници, докоснахте не само детството им, а и със сигурност живота им? Знаете ли, че този патос, огън, борбеност, обич и одухотвореност, която предавате чрез мюзикъла е най-големия учител, който децата винаги ще помнят.


Уважаеми Маестро Карталов, действително изкуството може да промени децата, възрастните хора, света! Не е ли това целта? Сега децата ще намерят нови морални ценности, ще поискат да прочетат класика Юго.

Благодаря Ви, че докоснахте и нас учителите с енергията и мечтите на „Клетниците“!


Благодарим Ви."

600 Image 7965745 302

600 24 chasa2

600 24 chasa
https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7965672