"Мамма Миа!" тази вечер в Античния театър в Пловдив - impressio.dir.bg
10 сеп 2019

"Мамма Миа!" тази вечер в Античния театър в Пловдив - impressio.dir.bg

Хитовият мюзикъл по музика на АББА на Софийската опера гостува на Европейската столица на културата 2019

Тази вечер над 2000 зрители на Античен театър Пловдив, чакат с нетърпение Софийската опера с феномена "Мамма Мia!", който това лято имаше изключително голям успех по време на своите гастроли в страната. На фестивала "Опера на върховете - Белоградчишки скали", на половинвековния юбилей на курортен комплекс "Албена" и на спектаклите във Варна мюзикълът се игра пред около 18 000 почитатели на музиката на АББА.

На 10 септември "Мамма Мia! " ще гостува за първи път на Античния театър в Пловдив, където над 2000 зрители ще могат да се насладят на четиридесет и петото представление на постановката на Софийската опера. В спектакъла участват Люси Козарева, Весела Делчева, Орлин Горанов, Ники Сотиров, Николай Павлов, Яница Маслинкова, Деница Шопова, Денко Проданов, Боян Арсов, Георги Джанов, Марина Драгомирецкая и Сандра Петрова и Пламен Гранжан.

Постановката е дело на режисьора Пламен Карталов, а музикалното ръководство е в ръцете на Светослав Лазаров, тон режисьора Влади Владимиров, музикалния консултант Жорж Димитров, сценографията е на Нела Стоянова, костюмите са на Христиана Михалева, а хореографията е на Риолина Топалова.

"Мамма Мiа!" е една забавна романтична история с житейски уроци по мъдрост и зрялост. Хитовете на АББА са магнетични шедьоври, които се слушат и съпреживяват от емоционалната игра, пеене и танци на всички артисти, които увличат публиката в пълен екстаз.

След Пловдив, спектаклите се пренасят на сцената на Софийската опера за последен път през този сезон на 13, 14 и 15 септември.

Тържественото откриване на 130-ия сезон на Софийската опера е на 20 септември с Гала концерт, посветен на 90 години от рождението на Николай Гяуров.

Билетите за за MAMMA MIA! в Античен театър в Пловдив са в продажба в мрежата на eventim.bg

https://impressio.dir.bg/afish/fenomenat-mamma-mia-tazi-vecher-v-antichniya-teatar-v-plovdiv