"Мамма Миа!" покорява Варна - Мая Филипова, impressio.dir.bg
31 авг 2019

"Мамма Миа!" покорява Варна - Мая Филипова, impressio.dir.bg

Второто лято на мюзикъла с вечните хитове на АББА продължава с общо пет спектакъла в Летния театър на морската ни столиц

С възторжени възгласи "Още, още..." варненската публика, препълнила Летния театър в горещата нощ на 29 август, не пускаше артистите на Софийската опера да си тръгнат от сцената, и дълго ликуваше съприживянето с нестихващите си овации.

Българската постановка на мюзикъла "МАМА МIА!" се игра за 40-и път и продължава на варненската Лятна сцена с още четири вечери: 30.08, 31.08, 01.09, 02.09.

За първи път за варненския гастрол смело бяха обявени пет спектакъла. Никога подобно нещо не се беше случвало в програмата на Летния театър да се представят последователно и амбициозно пет прeдставления всяка вечер.

Люси Козарева в "Мамма Миа! в Летния театър на Варна (Снимка: Софийска опера и балет) 

Причина за големия успех на световния хит "Мамма Мia!" е виртуозната режисура на Пламен Карталов увлякла в зашеметяващи с игра, танци и певчески багри майстори на мюзикъла като Орлин Горанов, Люси Козарева, Весела Делчева, Влади Михайлов, Деница Шопова, Ники Сотиров, Радослав Владимир, Живко Симеонов, Симеон Владов, Александър Георгиев, Николай Павлов, Яница Маслинкова, Силвана Пръвчева, Денко Проданов, Боян Арсов, Калин Душков, Георги Джанов и абсолютно целият изключителен ансамбъл от млади танцуващи певци-актьори.

Снимка: Софийска опера и балет

Огромна заслуга за невероятното въвдействие и магнетизъм на мюзикъла имат и диригентът Светослав Лазаров с оркестъра, както и тонрежисьорът Владимир Владимиров, хореографът Риолина Топалова и художникът на декора Нела Стоянова.

Снимка: Софийска опера и балет

На премиерната вечер във Варна имаше публика от цяла България, от САЩ, Русия, Англия. Там бяха и много гости, които летуват на родното ни Черноморие.

Снимка: Софийска опера и балет

Докато "тежката артилерия" на националната оперна трупа от солисти, оркестъра, хора и балета са във ваканция, новоизграденияният специално за мюзикъли състав на театъра през лятото представя хитовата си постановка, вече и в страната.

Публиката в Летния театър във Варна (Снимка: Софийска опера и балет)

https://impressio.dir.bg/afish/mamma-mia-pokoryava-varna