"Мамма Миа!" завладява Белоградчишките скали, зрещилен спектакъл на открито СНИМКИ | Блиц
28 юли 2019

"Мамма Миа!" завладява Белоградчишките скали, зрещилен спектакъл на открито СНИМКИ | Блиц

След десетките успешни спектакли из цялата страна, мюзикълът "Мамма Миа!" изненадва публиката с първо представление на открито. За тази цел е избрано изключително красиво и магично място, а именно - Белоградчишките скали.

Скалните форми в Западния Предбалкан се превръщат в сцена на фестивала "Опера на върховете", който започна на 20 юли и ще продължи до 4 август.

От 1 до 4 август Софийската опера и балет ще представи най-касовото си заглавие – мюзикъла "Мамма миа!".

"Чакам с нетърпение да изиграем спектаклите в подножието на скалите, ще бъде магично!", сподели певецът и актьор Владимир Михайлов пред TrafficNews.

Самата сцена е изградена в историческата крепост "Калето". 

Миналата година бяхме там за първи път. За съжаление, заради лошите прогнози на времето играхме в една спортна зала. Въпреки това залата се напълни и беше страхотно, разказа още Михайлов.

В хитовия спектакъл с музика на АББА участват още Орлин Горанов, Весела Делчева, Деница Шопова, Люси Козарева, Ники Сотиров, Симеон Владов и други.

Спектаклите са част от двумесечното лятно турне на "Мамма миа!" из страната, което ще премине през Белоградчик, Албена, Варна, Пловдив и София.

Около 700 любители на оперното изкуство ще могат да се наслаждават на оперите "Трубадур" на Верди, "Кармен" на Бизе и "Турандот" на Джакомо Пучини. 

 

https://blitz.bg/razvlechenie/mamma-mia-zavladyava-belogradchishkite-skali-zreshchilen-spektakl-na-otkrito-snimki_news688151.html