Осем пъти ще звучи Рихард Вагнер в пещерата "Магурата" - impressio.dir.bg
26 юли 2019

Осем пъти ще звучи Рихард Вагнер в пещерата "Магурата" - impressio.dir.bg

От Софийската опера обещават изненади за гостите на 4-ото издание на оперния фестивал "Опера на върховете" - Белоградчишки скали

Заедно със спектаклите, които се провеждат на откритата сцена в двора на крепостта Калето на Белоградчишките скали, Софийската опера предлага специално културно събитие - посещение на пещерата "Магура" за мистичния спектакъл-пърфоманс в три части "Вагнер Магура: Богове, Великани, Джуджета и Валкюри", с времетраене един час и двайсет минути.

Софийска опера, пещера Магурата (Снимка: Софийска опера и балет)

Първата част на спектакъла е на входа на пещерата. Втората е в концертната зала на пещерата, с продължение по пътя към изхода, със сцени-картини от опери на Вагнер, между които фрагмент от "Пещерата на Венера", а третата част завършва с "Ездата на валкюрите", на изхода на "Магурата".

Гостите на оперния фестивал в Белоградчик, могат да избират представления в пещерата "Магура" на датите: 

26 юли (петък ) - 11 часа
27 юли (събота)- 11 часа
28 юли (неделя) - 11 часа
31 юли (сряда) - 11 часа
1 август (четвъртък) - 11 часа
2 август  (петък)- 11 часа
3 август (събота) - 11 часа
4 август (неделя) - 11 часа

Софийска опера, пещера Магурата (Снимка: Софийска опера и балет)

Софийската опера избра пещерата "Магура" за заключителното си представление, защото тя крие голямо богатство. В нея се намира най-голямото находище на скални рисунки в Европа. А в дълбините й се произвежда единственото у нас шампанизирано вино, което отлежава 3 години при естествени условия. Разположена е в Северозападна България, на 20 км от Белоградчик, близо до с. Рабиша. "Магура" крие още една изненада за своите посетители. В царството й се намира най-големият сталагмит, открит у нас - падналият бор със своите 11 метра дължина.

Софийска опера, пещера Магурата (Снимка: Софийска опера и балет)

Подземието на пещерата ще ви върне с 15 млн. години назад. Множеството колосални зали представляват своеобразен музей с фантастични варовикови форми. Най-впечатляващите са Подналият бор, Големият сталактон, Тополата, Малкият и Големият брат, Гъбата, Тронът и Вкаменената гора.

Очакват се както на предишните фестивали и много гости не само от страната , а и от чужбина.

https://impressio.dir.bg/stsena/osem-pati-shte-zvuchi-rihard-vagner-v-peshterata-magurata