"MAMMA MIA!" на Софийската Опера и Балет идва във ВАРНА! - БНР
10 май 2019

"MAMMA MIA!" на Софийската Опера и Балет идва във ВАРНА! - БНР

Преди по малко от една година водещият ни оперен театър в България започна нещо революционно. След доказаният си дългогодишен успех с оперни и балетни шедьоври отдавна оценени не само от родна публика но и в Русия, Япония, Полша, Германия, Италия, Гърция и др., трупата водена от академик Пламен Карталов пое по пътя на световният мюзикъл. С премиерата си на мега-хита MAMMA MIA! през миналото лято София беше буквално взривена. В респектиращата сграда на Софийска опера и балет на ул. Врабча ставаха епични битки за така желаните от всички билети които свършваха пред очите на дългата опашка. На представленията се появи нова свежа и млада публика която не бе влизала в сградата до този момент. Еуфорията достигна своят връх на третият летен фестивал в Белоградчик ОПЕРА НА ВЪРХОВЕТЕ където освен хора от региона и арт туристи от София се появиха стотици фенове от съседните нам държави и цяла Европа. Цяла седмица в малкият град звучаха хитовете на АББА и всеки искаше да се докосне и снима със звездите Весела Делчева, Деница Шопова, Люси Козарева, Ники Сотиров, Влади Михайлов, Орлин Горанов, Симеон Владов, Яница Маслинкова, Денко Проданов, Боян Арсов и всички други, част от елитният спектакъл.

Тази година МАММА MIA! се завръща с пълна сила и ще направи тримесечно лятно турне из страната - от 18.06 до 18.09.2019. Сандански, Белоградчик, Албена, Варна, Созопол, Пловдив и разбира се София ще бъдат озарени от историята на младата Софи която търси истината за баща си в деня на сватбата си на малък гръцки остров.

Целият звезден екип се вълнува от срещата с новата публика из цялата страна но най-трепетно очакват топлите летни вечери в морската ни столица Варна! В пет последователни представления на 29, 30 и 31 август, както и на 1 и 2 септември от 20:00 в Летния театър героите от световният мюзикълен шедьовър ще се смеят, плачат, пеят и танцуват заедно с взискателната варненска публика на метри от морето.

Новото е, че специално за това турне операта закупува най модерната озвучителна техника и песните на шведската група изпълнени от невероятните артисти ще звучат като на най-добрите световни сцени!

Феноменът МАММА MIA! създаде една нова многохилядна публика която разбра, че вече не е нужно да лети до Лондон и Ню Йорк за да гледа завладяващ мюзикъл. Това вече е факт в репертоара на Софийската опера и балет! Билетите са вече в продажба тук.

Нека заедно счупим рекорда за най-дълго играно представление в 5 последователни вечери на Летния театър в град Варна!

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА за предстоящото събитие ще бъде на 4 юни от 12:00 часа в Концертно студио на Радио Варна. Гостуват Маестро акад. Пламен Карталов и звездите на Mamma Mia! Весела Делчева, Деница Шопова и Ники Сотиров.

https://bnr.bg/varna/post/101115901/mamma-mia-na-sofiiskata-opera-i-balet-idva-vav-varna