АННА ТОМОВА-СИНТОВ „Сопраното с най-широко амплоа“ „Звездни мигове от световните сцени с камерзенгерин Анна Томова-Синтов“

Програмата „Звездни мигове от световните сцени с камерзенгерин Анна Томова-Синтов“ отваря завесата на световните оперни театри и концертни сцени с големите оперни артисти и диригенти в звездни постановки на  Метрополитън опера, Гранд опера Париж, Залцбургския летен фестивал, Виена Мюзикферайн с Виенската филхармония, Ковънт Гардън и други.

Пътуването в този свят на Анна Томова-Синтова започва със запис на молитвата на Тоска. Емоция и послание, което певицата избира не случайно, нещо, което ще открие и срещата с Анна Томова-Синтов.

 Ария на Елвира от „Ернани“ на Верди, от Метрополитън опера, последвана от ария на Чо-чо-сан, „Мадам Бътерфлай“ е  специален избор в драматургията на програмата. След Ария на Леонора от „Силата на съдбата“ от Гранд опера Париж и „Бал с маски“ с Лучано Павароти от Гранд опера Женева влизаме в света на Моцарт с ария на Донна Анна от „Дон Жуан“ от Залцбургския летен фестивал, последван от Рихард Щраус, „Кавалерът на розата“.

Не случаен избор в програмата, което е израз на изключително богатия на различни стилове репертоар на Анна Томова. Нещо,  което Херберт фон Караян най-точно формулира. За него българското сопрано е „сопраното с най-широкото амплоа“, което познава.

Програмата ни  завръща към обичания маестро Верди с Реквиема, последван от  „Трубадур“,  „Отело“, „Симон Боканегра“ и преди финала идва отново Рихард Щраус- „Жена без сянка“.

Финалният дует на Шение и Мадалена с Пласидо Доминго от „Андре Шение“ на Умберто Джордано  отзвучава с изключително вълнуващата емоция от сцената и аплаузите на публиката.

Това вълнуващо пътуване в света на Анна Томова-Синтов се вплита в нишката на разговора на живо с оперната легенда. Разговор, който ще разтвори завесата на нейния живот на сцената.

Магдалена Манолова

Това събитие има образователна цел да запознае с творческия път на голямата певица младите зрители, които не са имали възможността да видят на живо спектакли с нейно участие.

Новини и събития