Хосе Карерас избра Оркестъра на Софийската опера и балет за концерта  си на 11 май в "Арена Армеец" - Пенка Момчилова, БТА
20 дек 2018

Хосе Карерас избра Оркестъра на Софийската опера и балет за концерта си на 11 май в "Арена Армеец" - Пенка Момчилова, БТА

           Знаменитият испански тенор Хосе Карерас избра Оркестъра на Софийската опера и балет за концерта си на 11 май в "Арена Армеец", съобщават организаторите от Продуцентската компания "Арт БГ".

           Маестрото се е спрял на състава между няколко предложения от  организаторите заради огромния му опит с оперна музика не само в България, но и от гастролите по целия свят. Формацията от 67 музиканти познава отлично голяма част от класическите арии, които Карерас ще изпълни в София през пролетта на идната година. Оркестърът ще разучи и други партитури, които екипът на Карерас ще изпрати скоро, отбелязват от "Арт БГ".

           Грандиозният спектакъл, с екип от над 120 души, ще е сбогуване на маестрото с българската публика - с всички незабравими арии, превърнали се в емблеми на няколко десетилетия. Концертът е последен и за Балканския полуостров.

           Бенефиса на Хосе Карерас ще дирижира уважаваният испански диригент Давид Хименес. Очаква се скоро да бъдат обявени и още гост-музиканти за концерта на 11 май в "Арена Армеец".

           Билети за България, Македония и Румъния на цени от 50 до 110 лв. и ВИП места по 180 лв. има в мрежата на Ивентим и онлайн.

       /МХ/

/Пенка Момчилова, БТА/