Предстои седмото гостуване на Националната опера в Япония - сп. Мениджър
02 сеп 2018

Предстои седмото гостуване на Националната опера в Япония - сп. Мениджър

logo manager

През октомври 2018 г. предстои седмото гостуване на трупата на Софийската опера в една от страните, които най-високо ценят оперното изкуство - Япония. 

С предстоящия гастрол националната музикална институция отново ще влезе в галактиката на големите и престижни световни опери, гостуващи в страната. Тя ще представи там две от най-успешните си творби - „Турандот” от Пучини и „Кармен” от Бизе, съобщават представители. 

В Япония вече има интерес към постановките на столичната опера, не само от страна на хилядната публика, която винаги чака с нетърпение българите, но и от императорското семейство, което посещава спектаклите. Режисьорът и директор на Софийската опера Пламен Карталов е спечелил доверието на японската импресарска агенция. Отлични са впечатленията и оценките досега и на зрителите, както и на музикалните критици, импресарии и на политици.

В тазгодишния, седми поред японски гастрол, импресарската агенция е избрала двете постановки за 11 спектакъла. „Кармен” от Бизе и отново, за трети път, „Турандот”, от Пучини ще бъдат изпълнени като в главните роли ще участват само български артисти. Те са Надя Кръстева, Камен Чанев, Гергана Русекова, Костадин Андреев, Даниел Дамянов, Радостина Николаева, Бисер Георгиев, Светозар Рангелов, Веселин Михайлов, Таня Иванова, Габриела Георгиева, Атанас Младенов и др. Диригенти са Кеатаро Харада и Григор Паликаров.

С поканите за редовни гастроли в Япония, Националният оперен театър на България получава ново световно признание за съвременната ни българската култура.

https://www.manager.bg/kultura/predstoi-sedmoto-gostuvane-na-nacionalnata-opera-v-yaponiya