„ЛЮБОВЕН ЕЛИКСИР“ ПОДАРИ ОПЕРАТА В ДЕНЯ НА ВЛЮБЕНИТЕ
15 фев 2016

„ЛЮБОВЕН ЕЛИКСИР“ ПОДАРИ ОПЕРАТА В ДЕНЯ НА ВЛЮБЕНИТЕ

Сопраното Цветелина Василева изтегли късметлиите в специалната томбола

Приятна изненада очакваше посетителите на спектакъла на „Турандот“ от Пучини в Софийската опера в Деня на влюбените – 14 февруари. Във фоайето на празнично украсения театър те получиха възможност да участват в специална томбола-изненада с награди 2 покани за двама за „Любовен еликсир“ от Доницети на 28 февруари.

Повече от 100 посетители пробваха шанса си, пускайки билети с имената си в специално аранжирана кутия. Двама от тях са късметлиите, изтеглени от ръката на сопраното Цветелина Василева след края на спектакъла. Все още в костюма си на Турандот след бляскавия спектакъл, прочутата ни изпълнителка ощастливи Любка Борисова и Вера Дякова и техните половинки. Те ще посетят представлението на „Любовен еликсир“ на 28 февруари, неделя от 16.00 ч. като гости на Софийската опера и балет. На победителките – честито!

„Любовен еликсир“ е комична творба от Гаетано Доницети, която разказва историята на италиански несретник и романтик в едно презадоволено общество“, казва режисьорът на постановката Вера Немирова. В нейната трактовка на творбата главният герой Неморино се влюбва в богатата Адина – собственичка на СПА център, в който той се грижи за басейна. Неморино е запленен от нея, но като човек от по-ниско социално стъпало, няма успех. Затова се обръща към доктор Дулкамара, който му подарява обикновена, чиста вода, твърдейки че тя е любовен еликсир.

Вера Немирова е завършила оперна режисура в Берлин. Дъщеря на оперния режисьор Евгени Немиров и оперната певица Соня Немирова и внучка на известния българския писател от 40-те години на 20-ти век Добри Немиров. През 1998 г. започва самостоятелна режисьорска дейност. Работи в Германия, Австрия, Швейцария, Латвия, Румъния и у нас. Освен в София, Немирова е поставяла същата опера на Доницети в Бон.