Костадин Андреев - за участието си в Турандот с Гена Димитрова

Гена димитрова и Костадин Андреев в Турандот Гена димитрова и Костадин Андреев в Турандот
Като млад певец, току-що назначен в Софийската опера, попаднах на спектакъл на Турандот на Пламен Карталов. Бях зашеметен от харизмата  и приковаващата мощ на спектакъла и силно си пожелах да участвувам в него. Годината беше 1995, няколко месеца след премиерата. Явно съдбата сбъдва горещите желания и аз получих този подарък. 
 
Вече 20 години от тогава, гениалното произведение на Пучини пребъдва с таланта на целия състав на  Националната опера. Сценичния живот на този спектакъл е невероятен. Той е украсяван с неземния глас на най-великата Турандот - Гена Димитрова, на която имах великото щастие да партнирам.  Постановката е  покорявала  най -големите сцени на Япония  и  е възнаграждавана с горещите аплаузи  на публиката и там, и в София,  и другаде по света.
 
През годините съм учасвувал в различни продукции на Турандот, но завихрящата енергия, заключена  именно в тази постановка  на Пламен Карталов, взривяват в мен всичките  ми  актьорски и певчески страсти и ме довежда винаги до върховен полет на духа.   

Моля се все така горещо като преди 20 години да мога да продължа участието си в магията наречена Турандот. 
 
Костадин Андреев.
Снимки: Костадин Чернев

Новини и събития