Софийската опера се завръща на няколко сцени в столицата - www.bgonair.bg
14 май 2020

Софийската опера се завръща на няколко сцени в столицата - www.bgonair.bg

В последните седмици са излъчили над 20 представления онлайн, каза директорът на институцията

Заради извънредното положение у нас Софийската опера и балет бяха поредните потърпевши от пандемията от Ковид-19. Те отмениха редица представления, но пък зарадваха зрителите си онлайн, както направиха и редица театри.

"Всички имат заплати, хората чакат с нетърпение да се завърнат по своите места, големи професионалисти са. Това е гаранция за достатъчно успешен летен сезон. Винаги имаме летен сезон, така че още с първите дни на лятото ние ще имаме представления на няколко сцени в София и се надявам, че няма да пропуснем и нашите фестивали в страната", каза директорът на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов в предаването "Денят ON AIR".

Той посочи, че главната му задача е във вторник да се срещне с всички от творческите колективи.

"Тази среща ще е, за да обясним ситуацията, да кажем, че когато сме в капана на този стрес и вирус ние няма да се предадем и имаме сили. Няма да накарам никого да работи, ако има страх. Софийската опера е един боен колектив, той мина през най-тежкия репертоар на световната оперна класика и хората са мотивирани да работят", каза още акад. Карталов пред Bulgaria ON AIR.

Той изтъкна, че в последните седмици са излъчили над 20 представления онлайн.

"Аз не се страхувам за публиката, страхувам се да не би някой от колектива да се е почувствал зле. Ще работим, ще трансформираме някои наши решения за представленията, но ние трябва да работим, защото животът продължава", категоричен е директорът на Софийската опера и балет.

https://www.bgonair.bg/a/163-lyubopitno/193361-sofiyskata-opera-se-zavrashta-na-nyakolko-stseni-v-stolitsata