30 сеп 2014

„Любовен еликсир” оживява на сцената на Софийска опера и балет на 10 октомври - akademika.bg

 

Само на 10 октомври през този сезон  Софийската опера и балет ще представи операта на Гаетано Доницети „Любовен еликсир“.

„Любовен еликсир“ е комична творба, която разказва историята на италиански несретник и романтик в едно презадоволено общество, обясни преди време Немирова. Става дума за главният герой Неморино. Той се влюбва в богатата Адина – собственичка на СПА центъра, в който почиства басейна. Неморино е пленен от нея, но е човек „от по-ниско социално стъпало“ и няма успех. Затова се обръща към доктор Дулкамара, който му подарява обикновена, чиста вода и му казва, че тя е любовен еликсир.

Режисьор на постановката е Вера Немирова – дъщеря на операния режисьор Евгени Немиров и оперната певица Соня Немирова. Тя е внучка на известния българския писател от 40-те години на 20 век Добри Немиров. Завършила е оперна режисура в Берлин. През 1998 г. започва самостоятелна режисьорска дейност. Работи в Германия, Австрия, Швейцария, Латвия, Румъния и у нас и е поставяла точно тази опера в Бон.

Участват: Силвия Тенева, Даниел Острецов, Атанас Младенов, Делян Славов, Силвана Пръвчева

Диригент: Григор Паликаров

http://akademika.bg/