„КОНЦЕРТИ ЗА БЕБОЦИ“ ЩЕ РАДВАТ ОТНОВО ПУБЛИКАТА ОТ 1 ОКТОМВРИ
05 сеп 2014

„КОНЦЕРТИ ЗА БЕБОЦИ“ ЩЕ РАДВАТ ОТНОВО ПУБЛИКАТА ОТ 1 ОКТОМВРИ

Хитовите „Концерти за бебоци“, които стартираха в средата на миналия сезон, отново влизат в програмата на Софийската опера и балет от 1октомври. Концертите за най-малките зрители – от 0-3 години, които се радват на феноменален интерес както от тяхна страна, така и от родители, баби, дядовци и роднини, през сезон 2014-2015 година стартират под формата на миниблокове.

Режисьорката на спектаклите Юлия Кръстева разкрива някои от елементите на предстоящите концерти. „Започваме с „Тръгва детският влак“, който ни води на пътешествие. Продължаваме с традиционното „Добре дошли“ за малчуганите и техните родители и с тематични песнички, посветени на есента. Няма да пропуснем най-познатите заглавия, като „Зеленчуци който не яде“ и „Дядо и ряпа“. Следва миниблок, който е плавният преход към запознаването на най-младата ни публика с музикалните инструменти. За втората част сме предвидили откъси от най-популярни заглавия, сред които „Хензел и Гретел“, „Червената шапчица“, „Козелът Сърдитко“, „Мечо Пух“.

В аванс режисьорката споделя също, че екипът на „Концерти за бебоци“ ще включи и цикъл за животните, нови песнички за всеки предстоящ сезон и още, и още... Изненадите предстоят, а дните, в които те ще се случват, са сряда, четвъртък, петък, събота и неделя от 11.00 ч. Повече информация и предварителни резервации по дни и по часове могат да се получат чрез Интернет страницата на Софийската опера и балет и от колцентъра на театъра.