Лусия Грау

Лусия Грау

Биография

Родена е в Асунсион, Парагвай. Започва да изучава балет на 3-годишна възраст в Танцова академия „Тала Ерн де Ретивоф“. На 15-годишна възраст е приета със стипендия в Берлинското държавно балетно училище (2012 - 2013). Една година по-късно се премества в Хюстън, САЩ, след като получава стипендия за обучение в Хюстънската балетна академия (2013 - 2014 г.).

Участва в други балетни курсове като летни интензивни курсове в „Интеграрте балет коучинг“ под ръководството на Ерика Корнехо и Карлос Молина в Бостън и „Танцов център на Каталуния“ под ръководството на Росер Муньос и Жоан Боиш в Барселона.

ПРОФЕСИОНАЛЕН ОПИТ

От 2018 до 2020 г. е член на Общински класически и модерен балет в Асунсион, Парагвай. Изпълнява солистични роли като: Приятелките на Китри в „Дон Кихот“, Сенките в „Баядерка“ и солистични вариации в „Пакита“, „Копелия“ и „Лешникотрошачката“.

През 2020 - 2021 г. е член на Средиземноморски балет на Ница за постановката „Дон Кихот“ кордебалет.

През 2022 г. е член на Пловдивската държавна опера. Изпълнявал е: Анна Каренина от Лео Муич като кордебалет и „Жени в ре минор“ и „Дълга коледна вечеря“ от Раду Поклитару като кордебалет и солист.

Виж всичко