Важно съобщение!
19 окт 2020Софийска опера и балет

Важно съобщение!


Скъпи приятели и гости на спектаклите на Софийската опера,

Като наши винаги очаквани зрители, бихме искали да Ви уверим, че спазваме всички мерки за безопасност срещу разпространението на коронавируса, за да се чувствате спокойни и сигурни при посещението на спектакли в Софийската опера.

Преди и след всяко представление (репетиция) на територията на Софийската опера, залите (в т.ч. фоайета, кулоари, общи части, салон, WC) се дезинфекцират с подходящ за целта препарат и проветряват. Дезинфекцията в билетната каса се извършва през интервал от 2 часа.

При влизане в сградата се измерва температурата на всеки посетител, преминава се през задължителна дезинфекция, като носенето на маски е също задължително.

В залата разпределението на зрителите е шахматно, през седалка, като на празните места са поставени красиви букети с цветя.

Максималният капацитет, който може да се запълни е 30%. По време на спектаклите няма антракт, а техническа  пауза.  През цялото време на спекталите вратите на залата са отворени, за да може всеки спокойно да излезе при необходимост.

За да се осигури необходимата дистанция между оркестъра се изгради нова оркестрина, която позволява достатъчно разстояние между всеки оркестрант.

Любезно Ви информираме, че спектаклите  ще се изпълняват в сценично-концертна версия. Тази мярка е необходима за осигуряване сигурността на артистите.

Молим за Вашето разбиране, защото отговорността е обща.

Ваша Софийска опера и балет