Калин Врачански пее в операта, затова не играе в “Братя”
Снимка: Румяна Тонева / Героят на Калин Врачански в мюзикъла току-що научава, че няма да получи навреме парите за извършената от него работа.
03 апр 2021в-к. "24 часа"

Калин Врачански пее в операта, затова не играе в “Братя”

През последните месеци Калин Врачански усилено репетира в Софийската опера и балет за главната роля - баща на 6 деца, в сценичната адаптация на филма “Баща ми бояджията”. Единствено това обяснява изчезването на героя му в сериала “Братя” по Нова тв, а не измислиците в някои медии, че се е скарал с продуцента или режисьора.

Когато го поканили за ролята в мюзикъла, той поискал специални репетиции, за да е сигурен, че ще се справи с пеенето. Работата с деца го е въодушевила, тъй като те са много първични и много истински, както сам разказва. “Даже понякога се улавям, че не трябва да играя много, за да не ги засенча”, обясни Врачански пред “24 часа”.

Фактът, че хората неволно ще го сравняват с изпълнителя на същата роля във филма - Коста Цонев, не го тревожи. “Това ще бъде моя интерпретация, разбира се, и на постановчика академик Пламен Карталов. Един филмов мюзикъл, пренесен на сцената”, казва Калин Врачански.

 Повече за новото амплоа на актьора и за проекта “Баща ми бояджията” може да чуете днес в подкаста “24 часа от живота” на сайта ни www.24chasa.bg и да прочетете в съботния брой на “24 часа”

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9691338

Слушай подкаста тук: