Томас Хол

Томас Хол
  • Предстоящи представления
    • ВАЛКЮРА Опера от Рихард Вагнер
    • ВАЛКЮРА Опера от Рихард Вагнер / Пръстенът на нибелунга
    • ВАЛКЮРА Опера от Рихард Вагнер / Пръстенът на нибелунга

Биография

Драматичният баритон Томас Хол е световноизвестен с богатия си, мощен глас, особено в ролите на баритон от Вагнер и Щраус. Европейският му дебют е през 2011 г. на оперния фестивал в Савонлина в ролята на Телрамунд от „Лоенгрин“, която по-късно изпълнява отново на фестивала на изкуствата в Хонконг, Полската национална опера във Варшава и Корейската национална опера.

Завръща се в Савонлина в главната роля на Летащият холандец, а след това оглавява други продукции в Опера Хонконг, театър „Реджо“ в Торино, театър „Комунале“ в Болоня, „Сиркуито лирико ломбардо“ и „Опера по Скарет“ в Швеция. Добавя към репертоара си трите роли на Вотан/Странника от „Пръстенът на нибелунга“ на Вагнер с три пълни цикъла за Килския театър, „Валкюра“ в „Грейндж парк опера“, „Рейнско злато“ и „Зигфрид“ в майските фестивали на Висбаденската държавна опера и „Зигфрид“ в Олденбургската държавна опера.

Съвсем наскоро г-н Хол беше представен като Йохан в „Саломе“ в Бадската държавна опера в Карлсруе, роля, която преди това е изпълнявал в Пфалцкия театър „Кайзерслауртерн“, Тиролския регионален театър в Инсбрук, Австралийската опера, Норвежката опера и балет в Осло и Кралската датска опера в Копенхаген. Други роли на Щраус включват Кунрад в „Пожар“ в театър „Масимо“ в Палермо, Орест в „Електра“ за театър „Комунале“ в Болоня и Барак в „Жената без сянка“ в Килския театър.

Предстоящите му ангажименти включват завръщане в Карлсруе за допълнителни представления на Йохан в „Саломе“, както и главната роля в нова постановка на „Летящият холандец“. Той ще се присъедини и към състава на Метрополитън опера в постановките на „Лоенгрин“ и „Летящият холандец“.

Сред другите му роли са Скарпия в „Тоска“, Злодеите в „Хофманови разкази“ и Амонасро в „Аида“. Концертният му репертоар включва „Немски реквием“ на Брамс, „Месия“ на Хендел, „Илия“ на Менделсон, Деветата симфония на Бетовен и „Глория“ на Пучини.

Започнал музикалната си кариера като валдхорнист, г-н Хол се насочва към пеенето на 27-годишна възраст.

Виж всичко