Паоло Андреоли

Паоло Андреоли
  • Предстоящи представления
    • ДИМИТЪР СТАНЧЕВ ГАЛАКОНЦЕРТ - 50 ГОДИНИ ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ
    • БОХЕМИ Опера от Джакомо Пучини.
    • БОХЕМИ Опера от Джакомо Пучини /Съвместна продукция с Опера Тегу, Република Корея/

Биография

След като изучава пиано и композиция през 90/те години, преминава двугодишна специализация за пианисти и майстори - сътрудници към Ла Скала Милано, където се усъвършенства като диригент на оркестъра.

След това сътрудничи с Фондация Театро ала Скала ди Милано, Балетното училище към Ла скала Милано, Фондация общински театър Болоня, Фондация оперен театър „Дж. Верди“ в Триест, Фондация Арена ди и Филхармония на Верона. Операта в Каляри, Фондация Театро ди Ферара, Фондация Тосканини Парма, Общински театър Равена, Фондация Общински театър Модена.

Има над 800 концертни изпълнения като пианист на оперни, лирични и камерни рецитали, диригент на хора, диригент на инструментални ансамбли и диригент на оркестъра; сред последните дирижирани опери са „Любовен еликсир“ на Дж. Доницети и „Тоска“ на Дж. Пучини, както и рецитал с оркестъра на операта в Модена и на Ел Джем (Тунис)

От 2004 започва сътрудничеството с Маестро Лучано Павароти, като акомпанира уроците на маестрото, давани на любимите му ученици до дни преди смъртта му.

От тогава е музикален консултант на Фондация Лучано Павароти и се занимава с намиране, обучение и лансиране на млади оперни певци, като участва в различни събития по света, като например в Ню Йорк, Люцерн, Цюрих, Истанбул, Монако, Букурещ, Джеда, Маскат, Пекин, Джакарта,, Бусан и Токио.

От 2015 г. е артистичен директор на наградата „Златен Павароти“, редовно връчвана в Театър Азиоли в Кореджо.

От 2006 г. е постоянен сътрудник на Райна Кабаиванска в двугодишните й майсторски класове за усъвършенстване и пеене, провеждани в Модена във Консерваторията „О. Веки – А. Тонели“ като корепетитор и диригент на оркестъра.

Виж всичко