Михаел Балке

Диригент

Михаел Балке

Биография

Михаел Балке е роден в Брауншвайг, Германия. Той учи  дирижиране при Кристофер Цимерман и пиано при Джеймс Роко и Франк Вайнщок в Консерваторията в Синсинати (САЩ). В периода между 2008 и 2011 година редовно асистира на Рикардо Фрица в Италия.

ОТ 2011 до 2016 Михаел Балке е главен диригент на Операта в Магдебург, където дирижира разнообразен репертоар, който включва творби на Моцарт, Росини, Доницети, Верди, Стравински, Корнголд и Рихард Щраус, както и много симфонични концерти.

Балке редовно работи с оркестри като Симфоничния Оркестър - Йомиури Нипон (Токио), Филхармоничния Оркестър на Осака, Националния Оркестър на Монпелие, Оркестъра на Нанси, Сицилианския Оркестър - Палермо, Кралския Стокхолмски Филхармоничен Оркестър, Шведския Камерен Оркестър, Копенхагенската Филхармония, Симфоничния оркестър - Аархус, Симфоничния оркестър - Аалборг, Резиденц Оркестър и Будапещкия симфоничен оркестър.

Дирижирал е Гала концерти с Людовик Тезие в Националната Опера на Монпелие, с Иън Бостридж и Сицилианския оркестър на Палермо  и с Лорънс Браунлий и Симфоничния Оркестър на Аархус (Дания).

Отскоро Михаел Балке е назначен като главен гост- диригент на Театър и Симфоничен Оркестър - Сен Гален.  като началото на неговото назначение е от сезон 2018/2019.

Еднакво "в свои води" в симфоничния, както и в оперния репертоар - младият немски диригент Михаел Балке бързо започва да привлича световно внимание със своите изяви. Той редовно получава покани от много европейски държави, Япония, Южна Корея и САЩ.

Виж всичко