Луизе Сибур

Луизе Сибур

Биография

След като изучава музика в Париж, Прага и Виена, Луиз Сибур получава наградата за интерпретация на град Морж (Радио Сюис Романд). Свири като концертираща пианистка с оркестър, като камерен музикант и изнася солови клавирни рецитали в Европа, Латинска Америка, Азия и Африка, най-вече в престижни зали като Концертхаус, Музикферайн, Шьонберг център, Радио Културхаус Виена, ЮНЕСКО, Музея на Инвалидите в Париж.

Първоначално преподавател в Парижката национална консерватория, а след това в няколко австрийски университета, тя разширява вокалния и инструменталния си репертоар като пианистка.  Свирила е на сцената с Габриел Бакиер, Франческо Манара, Кристоф Джованинети, Цугио Токунага, Орфео Мандоци, Гьоран Маркусон, Милан Туркович, Йохани ван Уструм, Мануела Крисчак и Ани Ваврил.

Посветена на творби на Дьорд Лигети и Джампаоло Корал, тя представя цялото им творчество, изпълнява го и го записва, както и други творби на първи прослушвания, световни премиери на фестивали и по радиостанциите в цял свят.

Награди на Парижката национална консерватория, носител на C.A. за преподавателски акомпанимент, степен по музикознание в Сорбоната.

Виж всичко